Lomalla
Katso kuvat!

Kenia on safarien supertähti! Yhdistetty kylpylä ja safariloma Masai Maran luonnonpuistossa luo taatusti elämyksen loppuiäksi!

13.04.2018 12:01

Safarit ovat Kenian matkailubisneksen ylivoimainen vetonaula

– Pysy rauhallisena, kehottaa maasai-kansaan kuuluva safariopas Kenmito "Ken" Meveru, 29, ja sammuttaa Jeepin.

On hiirenhiljaista. Kahdenkymmenen metrin päässä meistä on täysikasvuinen leijona päiväunillaan. 

Työnnän pääni ulos kattoluukusta saadakseni paremman kuvan majesteettisesta eläimestä. Juuri silloin tuuli nappaa päästä upouuden safarihattuni. Katson lumoutuneena, kuinka tuuli lennättää hatun aivan nukkuvan leijonan viereen, ja ymmärrän, että sitä ei haeta takaisin.

lomalla, matkalla, seiska, leijona
Safarilla pääsee hätkähdyttävän lähelle villieläimiä.

Suuri vaellus

Masai Maran kansallispuistossa elää Kenian suurin eläinpopulaatio, joka on maailman mittakaavassakin merkittävä. Masai Maralla on 50 kilometriä yhteistä rajaa Serengetin kansallispuiston kanssa, ja alueen kiehtovin nähtävyys on miljoonien eläinten vaellus Serengetistä sateiden perässä Masai Maran ylängölle. 

Vaellusaika kestää heinäkuusta lokakuulle, jolloin noin kaksi miljoonaa gnuta, seepraa, kirahvia, gepardia, antilooppia ja gasellia tulee Tansaniasta Masai Maraan etsimään uusia ja vihreitä laitumia. Loppusyksystä ne palaavat etelään Serengetiin.

– Vaellusten jälkeen eläimiä on vähemmän, mutta safari on tunnelmallisempi. Silloinkin on erittäin suuret mahdollisuudet nähdä Afrikan viisi suurinta eläintä: Leijona, norsu, puhveli, leopardi ja sarvikuono, Ken selittää.

lomalla, matkalla, seiska, seepra
Masai Maran ylängöllä ei parveile pelkästään isoja petoja, vaan savannin koko eläinkunta.

Spa-hetkiä teltassa

Pitkän safaripäivän jälkeen vetäydymme takaisin Kilima Campin leiriimme, jossa 15 luksustelttaa levittäytyy rinteeseen. Keskellä on suuri pääteltta, jossa on baari ja ravintola.
Heitämme matkatavaramme omaan, tilavaan telttaamme, josta löytyy sänky, suihku ja wc.

– Olisiko nyt kylpyaika, Birika Lida, 48, kysyy ja vie meidät spa-osastolle.

Siellä meitä tervehtii afrikkalaisten kylpytuoksujen eksoottinen maailma. Spa-terapeutti Alex Kyman, 25, täyttää kaksi tilavaa poreammetta kuumalla vedellä. Kapuamme uimapuvut päällä kylpyyn ja saamme käteen hyvin jäähdytetyt pullot paikallista Tusker-olutta. Myöhemmin ohjelmassa on vielä rentouttavaa intialaista päähierontaa.

Kylpylähoitojen jälkeen nautimme auringonlaskussa loputtomiin jatkuvista upeista maisemista, ja pimenevä ilta täyttyy grillin herkullisista tuoksuista.

lomalla, matkalla, seiska, spa
Rento safarielämä on hyvää ruokaa, Tusker-olutta ja villieläinten kokoontumisajoja.

Illallinen

Kaksi seepraa ja antilooppia laiduntaa muutaman kymmenen metrin päässä baaristamme. Birika tarkkailee silmä kovana, näkyykö leijonia.

Kutsu illalliselle käy, kun punainen pallo on laskenut horisontin taakse. Kokki Ibrahim Metjeka seisoo nuotion takana valkoisessa keittiöpuvussa, jonka vyötärönauha on rispaantunut kotoisasti. Hän grillaa varmoin ottein karitsaa, naudanlihaa ja makkaroita.

Buffetpöydällä on värikkäitä salaatteja, riisiä sekä paikallista erikoisuutta ugalia, joka on kastikkeisiin dipattava maissipallo.

Kynttilöin koristeltu terassi luo tunnelmaa savannin yöhön. Jälkiruokakahvi lisukkeineen nautitaan kitaran sävelten siivittämänä. Matkakumppanimme soittaa toivomiamme kappaleita ja kaikki laulavat leirinuotiolla. 

Tähtikirkas yötaivas kietoo meidät syleilyynsä. 

minun afrikkani

Luksusta safarille

Kenia: Luksushotelli Angama Mara järjestää Minun Afrikkani -teemaisia piknikkejä. Yöpymisineen hinnat ovat noin 750 euroa. angama.com

Kenia: Mara Bushtops -kylpylä tarjoaa luksusolosuhteet safarikokemukselle. Terapeutit antavat hoitoja afrikkalaiskasveista tehdyillä tuotteilla. Täysihoidon hinnat alkavat noin 750 eurosta per yö. bushtopscamps.com 

Etelä-Afrikka: Krügerin kansallispuistossa sijaitseva Arathusa Safari Lodge tarjoaa ylelliset olosuhteet. Terapeutti käyttää paikallisia wellness-tuotteita. Hinnat ovat hieman edullisempia, noin 400 euroa yöltä. arathusa.so.za

hoitola

  • MATKUSTA


Suoria Lentoja Suomesta Keniaan ei ole. Välilaskulennot Nairobiin maksavat 500–700 euroa. Suomalaiset tarvitsevat viisumin, jonka saa netistä tai lentokentältä 50 eurolla. Passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta saapumisen jälkeen.

Keltakuumerokotus on pakollinen Keniaan matkustaville.  Nairobista on 5–6 tunnin automatka Masai Maraan. Lento maksaa noin 300 euroa, ja lähtöjä on useita päivässä. Keniaan pääsee myös pakettimatkalle. Matkoja järjestävät ainakin Olympia, Mombasafaris, Kaleva Travel, Aventura, Mandala Travel 
ja Afrika Experts.

  • MAJOITU


Kilima Campin safaripakettiin kuuluu teltta, safariajot, ruoka ja juoma, mukaan lukien alkoholi. Kilima Campin paketti yöpymisineen maksaa 400 euroa henkilöltä. Pelkkä majoitus täysihoidolla maksaa noin 200 euroa per yö.

lomalla, matkalla, seiska, kuumailmapallo
On ikimuistoista seurata eläimiä kuumailmapallosta auringon laskiessa.
Teksti:Mari Bareksten, toimittanut Mia Malmi
Kuvat:Se Og Hör, Fotolia, angama.com, 
arathusa.co.za ja bushtopscamps.com
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!