Hyppää pääsisältöön
Katso kuvat!
Kaupunkiloma Berliiniin - älä missaa näitä kohteita!

Kaupunkiloma Berliiniin - älä missaa näitä kohteita! Kolme tärppiä kaupunkilomaasi varten!

Saksan pääkaupunki on suomalaiselle kätevä matkakohde ympäri vuoden. Kaikki kuukaudet ovat hyviä ajankohtia matkustaa Berliiniin. 


Sony Centre on todella tunnelmallinen ja käymisen arvoinen paikka.

Potsdamer Platz

Alue on viihteen, shoppailun ja liike-elämän keskus. Ihaile Berliinin keskustaa korkeuksista punatiilisen Kohlhoff-tornin Panoramapunkt-näköalatasanteelta. Tornia vastapäätä sijaitseva Sony Center on viihdekeskus, jonka ytimenä on lasikattoinen sisäpiha. Sony Centeristä löytyy elokuvateatteri, Sonyn tavaratalo sekä erinomaiset elokuva- ja televisiomuseot. Sony Centerin eteläpuolella on toinen elokuvateatteri ja ostoskeskus Arkade.

Museumsinsel

Museosaarelta löytyy viisi kansainvälisesti arvostettua museota. Nämä yli satavuotiaat museot kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin.

Neues Museumissa voi tutustua muinaisen Egyptin aarteisiin ja esi- ja varhaishistorian osastoihin. Alte Nationalgalerie on 1800-luvun länsimaisen kuvataiteen temppeli. Babylonialaisesta Ištarin portista tunnetussa Pergamonmuseumissa on Lähi-idän, antiikin ja islamin teoksia.

Vuonna 1830 valmistunut Altes Museum on vanhin alueen museoista ja sieltä löytyy vaikuttava antiikin Kreikan ja Rooman kokoelma. Bode-museossa on varhaiskristillistä ja bysanttilaista taidetta, veistoksia ja keskiajalta 1700-luvulle ulottuvaa maalaustaidetta.

Tiergarten

Mittessä sijaitsevassa suuressa puistossa on mukava kävellä tai pyöräillä lammikoiden, veistosten ja kahviloiden lomassa.

Tiergarten tarkoittaa eläintarhaa, ja Hohenzollern-ruhtinaiden aikaan se oli kauriiden ja villisikojen pyytämiseen tarkoitettua metsää. Puiston länsipuolella sijaitsee kuuluisa Zoo, Saksan vanhin eläintarha, joka avasi ovensa vuonna 1841.

Tiergartenin keskellä kohoaa Preussin sotilasvallan monumentti eli Voiton pylväs, Siegessäule. Jos reippailee 256 askelmaa, pääsee pylvään näköalatasanteelle, siivekkään voitonjumalattaren kullatun patsaan alle.


Teksti:
ELISA HELENIUS
Kuvat:
ELISA HELENIUS ja All Over Press

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!