Lomalla
Katso kuvat!

Kapkaupunki on todellinen kulttuurien sulatusuuni: vuosisatoja vanha arkkitehtuuri elää vuorovaikutuksessa minimalististen, modernien rakennusten kanssa

01.06.2018 18:01

Etelä-Afrikan Kapkaupunkiin on helppo rakastua. Kiireinen satama ja vilkkaat kadut löytävät tasapainon kauniin luonnon ja valkoisten hiekkarantojen kanssa. 

MUISTA: Vasen liikenne!

Kaupunki syntyi yli 400 vuotta sitten, ja se toimi vuosia merenkulkijoiden väliasemana matkalla Intiaan. Vuosien kuluessa pieni kylä kasvoi kaupungiksi ja vakiinnutti asemansa maailmankartalla. 

Yksi Etelä-Afrikan virallisista kielistä on afrikaans, joka muistuttaa vanhaa versiota hollannista, mutta ihmiset puhuvat pääosin myös hyvää englantia. Paikallinen englanninkielen aksentti on melodinen risteytys australialaisten ja brittien aksenteista.

Hollannin valtakauden jälkeen Iso-Britannia valtasi Kapkaupungin, ja tästä ajasta on edelleen muistutuksena vasemmanpuoleinen liikenne.

Kuin Miamin South Beach

Camps Bay on kaupunginosa ja ranta noin 15 minuutin ajomatkan päässä keskustasta. Rantakatu on täynnä tyylikkäitä ravintoloita sekä vilkkaita baareja, ja niistä sointuva musiikki luo rantakadulle eläväisen tunnelman. 

Täydellinen ilta Camps Bayssä alkaa auringonlaskun aikaan Cafe Capricessa, joka on tunnettu maistuvista caipinrinha-juomista, ja kävelyä voi sitten jatkaa rantaa pitkin illalliselle jonnekin kadun kymmenistä ravintoloista.

Vaikka Camps Bay vetää vertoja Miamin South Beachille ja Cannesin rantabulevardille, paikallinen hintataso on kuitenkin huomattavasti edellä mainittuja edullisempi.

Nyrkkisääntönä voi pitää, että ravintolat ja palvelut maksavat noin puolet Suomen hinnoista.

Monipuolinen kohde

Kapkaupungin julkinen liikenne takkuilee usein, ja suuri osa turisteista liikkuu omalla autolla tai taksilla. Etenkin viime aikoina myös Uber on nostanut profiiliaan turvallisena ja edullisena vaihtoehtona lyhyille siirtymille kaupungissa. 

Kapkaupungin sekä sen ympäristön tiet ovat selkeästi merkittyjä, ja auton ajaminen vasemmanpuoleisessa liikenteessä on yllättävän helppoa. 

Matkailija ei välttämättä tarvitse omaa autoa liikkumiseen kaupungissa, mutta keskustan ja Camps Bayn lisäksi myös kaupungin ympäristö tarjoaa monia uskomattomia nähtävyyksiä. Hop on–Hop off -bussi on erinomainen vaihtoehto niille, jotka eivät halua huolehtia ajamisesta loman aikana. Kaksikerroksiset bussit kiertävät kaikki keskustan nähtävyydet, ja yhden päivän rajoitukseton lippu maksaa noin 12,5 euroa.

Kapkaupunkiin on helppo rakastua, ja sen erinomainen ilmasto, edulliset hinnat ja rikas kulttuuri saavat matkustajat palaamaan takaisin Afrikkaan aina kerta toisensa jälkeen.

kirpputori

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!