Hyppää pääsisältöön
Katso kuvat!
Tuntematon La Gomera - mielenrauhan saari!

Kanariansaarista tuntemattomimmalla La Gomeralla nautitaan hitaasta elämänmenosta ja luonnonkauniista maisemista!

Kanariansaarista tuntemattomimmalle La Gomeralle matkaaminen vaatii hieman vaivannäköä, mutta se on vaivansa väärtti. Kun astuu La Gomeran jylhään ja vehreään maisemaan, on helppo jättää muu maailma kauas taakseen. Täällä voi keskittyä lomailun olennaisimpiin: lepoon, rauhaan ja hiljaisuuteen.

La Gomerassa eivät turistimassat kävele vastaan eikä kärsivällisyyttään tarvitse testata pitkissä jonoissa. Perinteisiä nähtävyyksiä ei juurikaan ole, mutta pääkaupungissa San Sebastiánissa voi kokea historian havinaa.

La Gomerassa ostosmahdollisuudet ovat rajalliset, mutta pienissä putiikeissa myydään paikallisia tuotteita kuten käsitöitä, keramiikkaa ja palmuhunajaa.

 


Garajonayn kansallispuistossa on usein sumuista ja kosteaa, joten kannattaa napata mukaan pitkähihaista vaatetta.

 

Vaeltajan paratiisi

Vaellus on La Gomeran suosituin lomaharrastus. Saarella on peräti 17 luonnonsuojelualuetta ja Unescon maailmanperintöluettelossa komeileva Garajonayn kansallispuisto. Eri vaikeusasteisten vaellusreittien valikoima on laaja. Reitit on hyvin opastettu, ja paikalliset asukkaat auttavat mielellään eksynyttä turistia. Nauti retkievääsi keskellä ikivihreää sademetsää tai pysähdy idylliseen kylään nauttimaan kuorineen syötäviä suolaperunoita ja vesikrassikeittoa.

 


Ajotiet ovat hyväkuntoisia, mutta mutkaiset jyrkänteet tuovat ajamiseen jännitystä.

 

Hyppää ratin taakse

Vaikka saarella toimii kourallinen bussilinjoja, saa kohteesta parhaan läpileikkauksen autoillen. Autovuokraamoja on saarella useita. Välimatkat eivät ole pitkät, mutta isojen korkeuserojen ja vuorilla luikertelevien serpentiiniteiden vuoksi kymmenen kilometrin matkaan vierähtää helposti lähes tunti. Paikallinen taksikyyti saattaa olla extreme-kokemus, kun kuljettajat näyttävät takapenkillä tutisevalle turistille ketteriä ajotaitojaan rotkojen reunustamilla teillä.

 


Valle Gran Reyn kaupunki muistuttaa eniten perinteistä rantalomakohdetta.

 

Mustia rantoja

Opastettu pyöräilykierros on myös hauska tapa tutustua saareen. Reisilihasten kannattaa olla vahvassa kunnossa, sillä maasto on haastava. Rantaviivaa La Gomerassa riittää 90 kilometriä. Matkan varrella on useita ihastuttavia kalliopoukamia ja ainutlaatuisia mustia laavarantoja. Saaren parhaan uimarannan maineessa on Playa de La Caleta. La Gomera tarjoaa lomaohjelmaksi myös maisemaristeilyjä, sukellusta, savenvalanta-kursseja ja veneretkiä, joilla bongataan delfiinejä ja valaita.


Teksti:
Sari Nurmo
Kuvat:
Seiskan toimitus

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!