Hyppää pääsisältöön
Katso kuvat!
Istanbulista löytyy kaikille jotain - vinkit matkaan!

Istanbul on shoppailijan taivas! Suuria basaareja, pieniä putiikkeja ja valtavia kauppakeskuksia - vastapainoksi ihanaa rentoutumista hamam-kylpylässä!

Kauniissa Istanbulissa on valtavasti nähtävää. Niinpä Istanbuliin lähtijän tuleekin muistaa ottaa kameran lisäksi mukaan hyvät kengät. Istanbulissa kannattaa kävellä ja käyttää edullisia ja helppokäyttöisiä busseja, raitiovaunuja ja metroa. Taksit ovat halpoja, mutta silti suosittelen ennemmin julkisia, koska liikenneruuhkat ovat tässä miljoonakaupungissa toisinaan niin valtavat, että pieneen matkaan saattaa huonolla tuurilla kulua arvokasta loma-aikaa tuntitolkulla. Kaduilla on paljon kivetyksiä sekä korkeuseroja ja ne vilisevät ihmisiä, mutta esimerkiksi nähtävyyksissä liikuntarajoitteiset on otettu huomioon rampeilla.

 

Koska kaupunkia ovat hallinneet niin kreikkalaiset, roomalaiset kuin turkkilaiset, vaikutteita kaikesta on yhä nähtävissä katukuvassa.

 

Muista tinkiä

Paras matkustusajankohta Istanbuliin on kevät ja syksy. Lämpötilat ovat 20 asteen molemmin puolin. Keväällä Istanbul on erityisen kaunis, kun kaupunkia koristavat upeat tulppaanimeret. Keskikesän 30 asteen kuumuus voi tuntua tukahduttavalta kosteuden takia, tosin siihenkin löytyy virkistyskeinoja hotellien uima-altaista sekä muutamasta uimarannasta.

Tämä kaupunki on shoppailijan paratiisi. Voit valita suurien basaarien, pienten liikkeiden tai valtavien kauppakeskusten väliltä. Basaareissa täytyy tinkiä. Kauppakeskuksia Istanbulissa on toistasataa, ja ne totisesti ovat suuria ja kattavia. Todella edullisia pieniä liikkeitä taas on pilvin pimein.

Istanbulilaisten kauppojen hyllystä löytyvien kaltaisia ihania, halpoja kenkiä ei kävele vastaan Suomessa. Hää- ja juhla-asut ovat upeita eivätkä ole suomalaiseen hintatasoon tottuneille kalliita. Istanbulista kannattaa myös ostaa mausteita ja koruja.

 

Istanbul on shoppailijan paratiisi. Tarjolla on sekä edullisia länsimaisia tuotteita että käsintehtyjä perinteisiä esineitä.

 

Hamam-kylpy on koettava

Päivän tarpominen ja väsymys on hyvä huuhdella pois rentouttavassa turkkilaisessa saunassa hamamissa. Kosteassa saippualta tuoksuvassa lämpimässä huoneessa maataan lämpimällä marmorilla parikymmentä minuuttia, jonka jälkeen pesijä kuorii ihon keze-hanskalla.

Saippuapesun jälkeen tuloksena on rentoutunut ja syväpuhdas olo. Monesti perään otetaan vielä rentouttava öljyhieronta ja kuppi teetä.

 

Oikeaoppisesessa hamam-kylpylässä on naisten ja miesten puoli erikseen.


Teksti:
Annika Metsäketo
Kuvat:
Seiskan toimitus

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!