Hyppää pääsisältöön
Katso kuvat!
Intian valtameri

Intian valtameren saarilta löytyy luksusta, rentoa rantaelämää, vaellusta ja vehreitä vuoristoja - minkä saarista sinä valitset?

Seiska esittelee Intian valtameren helmet.

Malediivit

Onko tässä maailman romanttisin saariryhmä? Malediivit yhdistetään eksoottiseen luksukseen. Se on kauniimpi kuin matkatoimistojen houkuttelevat mainoskuvat. Rannat ovat ykkösluokkaa, ja tarjolla on täydellisiä luksushotellikeskuksia, yksityisiä bungaloweja, vedenalaisia ravintoloita ja meren päällä keinuvia riippumattoja. Malediivit koostuu pienistä ja keskikokoisista hiekkasärkistä ja korallisaarista, eli uinti- ja sukellusmahdollisuudet ovat vertaansa vailla. Malediivit on suosittu häämatkakohde, mutta saaristo ei palvele ainoastaan lemmenlomalaisia. Viime vuosina Malediivit on houkutellut vieraakseen myös lapsiperheitä ja aikuisia, jotka tietävät saavansa hienon rantalomaelämyksen kauniilla saarilla. Vaikka Malediiveilla on maailman kalleimpia lomakeskuksia, sieltä löytyy myös edullisempia majoitusvaihtoehtoja. Useita kodikkaita ja halpojakin majataloja on avattu asutetuille saarille.

Lisätietoa: Malediiveille ei ole Suomesta suoria lentoja. Valmismatkoja Malediiveille järjestävät muun muassa Apollomatkat, Helin matkat, Kaleva Travel ja TUI.
www.visitmaldives.com

malediivit

Sri Lanka

Kukkuloilla sijaitsevat teeviljelmät, loputtomat rannat, tärkeät kulttuurikaupungit ja viidakon villieläimet. Sri Lankasta löydät rentouttavia kyliä, kuten Arugam Bayn saaren itäosassa, rauhallista ylellisyyttä pohjoisosan Nilavelissa ja eteläsaaren turistien suosimat kohteet, kuten pääkaupunki Colombo, Bentota ja Hikkaduwa. Sri Lankassa on suuria kansallispuistoja, joista tunnetuin ja suosituin on Yalan kansallispuisto. Kannattaa myös tutustua Udawalawen ja Wilpattun kansallispuistoihin, joissa pääsee lähelle villieläimiä. Sri Lankalla on kiehtova historia, mikä näkyy muun muassa mahtavissa temppeleissä ja kauniissa siirtomaakaupungeissa. Aja junalla rannikkoa pitkin, vehreiden teeviljelmien ja kukkuloiden läpi kulttuuripääkaupunki Kandyyn. Upea matkaelämys!

Lisätietoa: Valmismatkoja Sri Lankaan järjestävät muun muassa Apollomatkat, Helin matkat, Kaleva Travel, Tjäreborg ja TUI. 
www.srilanka.travel

sri lanka

Lakshadsweep

Lakshadsweep on Intian Malediivit. Se ei ole maailman tunnetuimpia saariryhmiä. Lanshadsweep on pieniä korallisaaria ja kehäriuttoja Intian valtamerellä. Toisin kuin Malediiveilla, Lanshadsweepissa turismi on uutta ja lentäen saariryhmälle pääsee vain Intian Kochista. Lisäksi on epäsäännöllisesti kulkevia lauttayhteyksiä. Autioita rantoja, hienoja uintivesiä ja ihanaa rauhaa sen sijaan löytyy.

Lisätietoa: Helsingistä Lakshadsweepiin lentää kolmella vaihdolla.

lakshadweep

Sansibar

Sansibar on eksoottinen sekoitus kauniita rantoja ja lumoavia tuoksuja. Kun astut jalallasi Tansanian itärannikon edustalla sijaitsevalle saarelle, on kuin matkaisit satoja vuosia ajassa taaksepäin. Vanhakaupunki Stone Town on Unescon maailmanperintölistalla. Jos kaipaa taukoa rantaelämästä, kannattaa siirtyä hieman sivuun väkijoukoista ja vaellella Stone Townin kodikkailla kujilla. 

Lisätietoa: Sansibariin ei ole Suomesta suoria lentoja. Matka Helsingistä Sansibariin kestää vähintään 15 tuntia.
www.zanzibar.net

sansibar

Lamu

Loputtomat rannat, Unesco-status, aito swahili-kulttuuri, maukasta meriruokaa, maalaishenkistä ja viiden tähden majoitusta samalla saarella. Lamu on tuntemattomampi matkakohde aivan Kenian rannikon tuntumassa. Lamu tarjoaa ylellisyyttä romanttisessa ympäristössä, ja paikallisten asukkaiden elämä jatkuu rinnalla, kuten sata viime vuotta.

Lisätietoa: Suomesta ei ole suoria lentoja Lamuun. Sinne pääsee kätevimmin lentämällä Kenian Nairobiin, jonne pääsee Helsingistä yhdellä vaihdolla. 

lamu

Seychellit

Seychellit muodostuu 115 saaresta. Kuin helminauhana tämä saariryhmä lepää Intian valtamerellä Madagaskarista koilliseen. Se tarjoaa vieraalleen niin rantalomaa kuin jännittäviä retkiä. Tänne tullaan nauttimaan auringosta ja uimisesta, mutta saarella on yllättävän paljon muutakin koettavaa: vihreät palmupuut, turkoosinsiniset vedet eikä vähäisimpänä humoristiset paikallisasukkaat, jotka hurmaavat vieraansa. Nauti laiskoista päivistä ylellisissä lomakeskuksissa ja tutustu värikkääseen vedenalaiseen maailmaan. Rentoudu tai varaa jännittävä retkivaellus kauniiseen, vehreään luontoon. Useimmat matkaajat asuvat Praslinissa, Mahéssa ja La Diguessa. Praslin on romantiikannälkäisten ja luontoihmisten saari. 

Lisätietoa: Suomesta ei ole suoria lentoja Seychelleille. Valmismatkoja järjestävät muun muassa Helin matkat, Kaleva Travel, Tjäreborg ja TUI.
www.seychelles.travel

seychellit

Madagaskar

Tämä suuri saari Afrikan itärannikon edustalla on yksi maailman eksoottisimmista paikoista. Peräti 90 prosenttia maan kasvistosta ja 70 prosenttia eläimistöstä on endeemisiä eli niitä ei tavata missään muualla. Näihin eläimiin kuuluu esimerkiksi kuuluisa lemuroidea. Saarella on 48 kansallispuistoa, joilla kaikilla toimii osaavat oppaat. Madagaskarilla on useita kauniita rantoja, ylellisiä hotelleja sekä hienoja paikkoja selkäreppumatkaajille.

Lisätietoa: Suomesta ei ole suoria lentoja Madagaskarille. Kohteeseen voi lentää Helsingistä yhdellä vaihdolla.

madagaskar

Bazaruto

Yksi maailman kauneimmista saariryhmistä, jota massaturismi ei kuitenkaan ole löytänyt. Bazarutossa on loistavia lomakohteita ja hyvät palvelut, ja se on erinomainen kohde vaativille rantalomalaisille. Keskity auringossa lekotteluun ja nauti ylellisestä ympäristöstä tai kävele autiomaassa, koskemattomilla rannoilla. Voit myös ihailla linnustoa, harrastaa syvänmerenkalastusta ja sukeltaa. 

Lisätietoa: Suomesta ei ole suoria lentoja Bazarutoon. Kohteeseen lentää Helsingistä kahdella vaihdolla. Bazarutoon pääsee kätevästi Mosambikin rannikolta Vilankulosta.

bazaruto

Mauritius

Mauritiusta kutsutaan Intian valtameren vihreäksi smaragdiksi. Saaren pohjoisosa on tasaista, mutta eteläosan vehreät vuoristot tuovat mieleen trooppisen paratiisin, kuten Mauin ja Bora Boran. Erona näihin Mauritius on edullisempi matkakohde. Mauritius on maailmankuulu ainutlaatuisesta palvelusta ja uskomatonta ruokaa tarjoavista hienoista lomakohteista. Ne, jotka matkaavat Mauritiukselle, eivät tahtoisi kotiin enää palatakaan. Saaren vilkkaat ja mukavat ihmiset, rento ilmapiiri ja jokapäiväinen iloinen musiikki tekevät vieraaseen vaikutuksen, kuten myös Mauritiuksen kauniit palmurannat, ylelliset hotellit ja kristallinkirkkaat vedet. Koska saari ei ole kovin suuri, ehtii lyhyessäkin ajassa kokea paljon. 

Lisätietoa: Valmismatkoja Mauritiukselle järjestävät muun muassa Apollomatkat, Helin matkat, Kaleva Travel, Tjäreborg ja TUI.
www.tourism-mauritius.mu

mauritius


Teksti:
TORILD MOLAND, RUNAR LARSEN, TOIMITTANUT SARI NURMO
Kuvat:
SE OG HØR JA FOTOLIA

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!