Katso kuvat!
hania

Hania on Kreetan helmi, jonka vanha kaupunki houkuttelee maalauksellisilla kujilla - näin Haniaan kannattaa matkustaa ja majoittua!

06.07.2018 16:53

Saksalainen Sabine Rich, 41, on ihastuksissaan Haniasta. Hän seisoo rannalla ottamassa selfietä ja hymyilee kännykkäkameralleen ikuistaakseen idyllisen hetken. 

– Täällä on niin kaunista! Olen ollut joogakurssilla, ja nyt on aikaa shoppailulle. Haniassa on paljon kauppoja, Münchenistä kotoisin oleva Sabine kertoo.

Hania on erityisen tunnettu nahkatuotteistaan. Odos Skridlofin kadulla ilmassa tuntee nahan tuoksun. Vaikka monet tuotteista eivät ole paikallisten tuottamia, on mahdollista löytää laatua. Kannattaa piipahtaa kauppahalli Agorassa, joka on täynnä maistuvia tuliaisia. Täältä voi ostaa vaikkapa oliiviöljyjä ja mausteita sekä kaikkea hedelmistä vihanneksiin, jotka enimmäkseen ovat Kreetalla kasvatettuja ja tuotettuja.

oliivit hania
oliivit hania

Matkakohde moneen lähtöön

Hyvien aterioiden, historiallisten nähtävyyksien ja ostoskierroksen jälkeen on sopiva hetki viettää rantaelämää. Vaikka tunnetuimmat rannat sijaitsevat kaupungin ulkopuolella, on Hanialla omakin kaupunkiranta sataman itäpuolella.

Neo Chora on vain pari sataa metriä pitkä, mutta siellä on helppo viihtyä hyvien uimavesien ja kodikkaiden tavernojen ansiosta. 

ranta hania
ranta hania

Saariretki edes kerran

Olipa matkasi tukikohta Haniassa tai kaupungista länteen sijaitsevissa kauniissa rantakohteissa, kannattaa tehdä saariretki edes kerran loman aikana. Istahda bussin kyytiin, vuokraa auto ja hurauta vuorille. Vain puolen tunnin ajomatkan jälkeen tuntuu kuin olisi matkannut ajassa sata vuotta taaksepäin. 

Näin monia nähtävyyksiä, tunnelmia ja kulinaristisia herkkuja samassa kohteessa on mahdollista kokea vain upealla Kreetalla.

kreikkalainen salaatti
kreikkalainen salaatti

Älä missaa näitä!

Nea Chora

Kulje satamasta länteen alas mäkeä, ja saavut Hanian salattuun tyyssijaan: pienelle, mutta kauniille Nea Choran rannalle. Käy pitkällesi rantatuoliin ja rentoudu. Aurinkokylvyn jälkeen maistuu lounaaksi tuore kala tavernassa.

nea chora

Satama

Hanian venetsialainen satama on häikäisevän kaunis ja turistien suosikki. Ihaile poutaisia päiviä baarista tai istu majakalle nauttimaan päivän viimeisistä auringonsäteistä. Kannattaa vaeltaa syvälle kaupungin kujille.

satama hania

Throubmi

Hauska ja eläväinen ruokapaikka Chatzimichali Ntalianin varrelta, jolla on useita hyviä ravintoloita. Koe kreikkalaiset erikoisuudet ravintolan luovin tulkinnoin, kuten pulled pork eli nyhtöpossu.

ravintola

  • MATKUSTA

Finnair lentää Haniaan suoraan Helsingistä 14.4.–27.10. ja Oulusta 
19.6.–7.8. Valmismatkoja Haniaan järjestävät muun muassa Apollomatkat, Aurinkomatkat, Tjäreborg ja TUI.

  • MAJOITU

Useimmat valmismatkalaiset majoittuvat kaupungin ulkopuolelle, mutta myös Hania on hyvä tukikohta Kreetan-matkalla. Nea Choran rannan läheisyydessä sijaitsevassa Candia-hotellissa (www.candia-hotel.chania.hotel-crete.net) yöpyy noin 60 euron vuorokausihintaan. Ylellisempi vaihtoehto on La Maison Ottomane (www.lamaisonottomane.com), jossa huone merinäköalalla maksaa noin 120 euroa vuorokaudelta.

  • REISSAA KOHTEESSA

Hania on pieni kaupunki, johon tutustuu kätevästi kävellen. Suuressa osassa keskustaa ei ole autoliikennettä. Pysäköintipaikan löytäminen voi olla hieman haastavaa, joten kannattaa kysyä hotellilta, onko heillä pysäköintitilaa tai harkita taksin ottamista lentokentältä. Vuokra-autolla pääsee tutustumaan Kreetan saareen. Suosittuihin turistikohteisiin kulkee busseja, ja niihin tehdään järjestettyjä retkiä.

LUE LISÄÄ: www.incrediblecrete.gr

luostari hania
luostari hania

 

Teksti: Runar Larsen, toimittanut Sari Nurmo
Kuvat: SE OG HØR JA FOTOLIA

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!