Katso kuvat!
Gran Canaria - matkusta, majoitu, syö ja juo!

Gran Canarialle lentää Helsingistä reilussa kuudessa tunnissa - tässä vinkit matkustamiseen, majoitukseen ja ruokailuihin!

27.05.2018 14:46

 

Matkusta

Gran Canaria on suosittu valmismatkakohde, ja lukuisat matkatoimistot tarjoavat valmiita pakettimatkoja useisiin eri kohteisiin. Saarelle on monesti tarjolla myös huokean hintaisia äkkilähtöjä. Pakettimatkojen lisäksi Gran Canarialle on Suomesta hyvät lentoyhteydet. Finnair lentää sinne talvikaudella ja Norwegian läpi vuoden. Jos välilasku ei haittaa, voi Norwegianilta saada talvikaudellakin menopaluun vain noin 200 eurolla. Suora lento Helsingistä Las Palmasiin kestää noin 6 ja puoli tuntia.

 

Majoitu

Saarella on valtava majoitustarjonta. Suosituimmilta turistialueilta löytyy kaikkea luksushotelleista edullisiin majataloihin. Etelässä monet hotellit sijaitsevat aivan rannan tuntumassa. Hyvästä perushotellista joutuu pulittamaan yöstä noin 70–100 euroa. Majatalossa yö maksaa keskimäärin 30 euroa. Jos et lähde valmismatkalle, kannattaa majoitus buukata jonkin nettivarausoperaattorin kautta.

El Pajarin kylässä sijaitseva El Boya on yksi parhaista kalaravintoloista saaren eteläosassa.

 

Syö ja juo

Paikallinen keittiö on sekoitus espanjalaista ja kansainvälistä ruokakulttuuria. Ruoan valmistamisessa käytetään paljon tuoreita vihanneksia ja mereneläviä. Herkullisin ruoka löytyy turistialueiden laitamilta ja pienistä kylistä. Seiska suosittelee kokeilemaan ryppyperunoita eli papas arrugadasia, jotka keitetään vahvasti suolatussa vedessä. Niiden kanssa tarjotaan mausteisia kastikkeita. Saaren asukkaat eivät ole holtittomia makean ystäviä, joten jälkiruoat saattavat tuottaa matkaajalle pettymyksen.

Teksti: MAIJA KNUUTTILA
Kuvat: ERIK VALEBROKK JA FOTOLIA

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!