Hyppää pääsisältöön
Katso kuvat!
Berliini – karhean kaunis kaupunki!

Berliini – karhean kaunis kaupunki! Saksan pääkaupunki on kansainvälinen ja vapaamielinen - värikäs yöelämä ja laadukas kulttuuritarjonta tekevät vaikutuksen!

Saksan pääkaupunki on suomalaiselle kätevä matkakohde ympäri vuoden.


Berliinin perinteinen tunnus on vuonna 1791 valmistunut Brandenburgerin portti, jonka päällä siivekäs voitonjumalatar ajaa nelivaljakolla. Alunperin portti oli osa kaupunginmuuria.

Historian ja shoppailun ystävälle!

Kahden tunnin lentomatkan päässä Suomesta sijaitsee edullisen hintatason lomakohde, josta ei tekeminen lopu kesken. Saksan pääkaupungissa asuu 3,4 miljoonaa asukasta, mikä tekee siitä Euroopan unionin alueen toiseksi suurimman kaupungin Lontoon jälkeen.

Berliiniä kaunistaa sitä halkova Spree-joki ja sen lukuisat kanaalit. Hauska tapa tutustua kaupunkiin onkin jokiajelu, joita järjestetään huhtikuusta lokakuuhun. Loman ajaksi voi myös vuokrata polkupyörän, sillä pyöräteitä on paljon, ja pyöräily on nopein tapa liikkua kaupungilla. Yleensä katutason yläpuolella kulkeva juna, S-Bahn, on näppärä tapa tehdä sightseeing-kierros.

Berliinin vihreys yllättää. Katuja reunustavat puut, ja kaupungissa riittää suuria puistoja. Hieman erilainen puistokokemus on keskellä kaupunkia sijaitseva entinen Tempelhofin lentoasema.

Suurimpaan osaan turistien lähettämistä postikorteista on ikuistettu 368 metrin korkeuteen kohoava televisiotorni. Itä-Berliinissä sijaitsevassa televisiotornissa voi vierailla näköalatasanteella ja pyörivässä ravintolassa.  

Monikansallinen metropoli

Berliinin poikkeuksellinen lähihistoria tuo kaupunkiin menneisyydestä kiinnostuneita matkailijoita. Tämän päivän monikansallisessa metropolissa on vaikea uskoa, kuinka synkkiä ajanjaksoja monet asukkaista ovat saaneet kokea.

Suosittu juutalaismuseo esittelee saksanjuutalaisten historiaa 2000 vuoden ajalta. Juutalaisten kansanmurhaa toisen maailman sodan aikana voi muistella Euroopan murhattujen juutalaisten muistomerkillä.

Vuosina 1961–1989 Berliinin muurin tarkoituksena oli estää itäsaksalaisten pako länteen. Moni menetti henkensä tai päätyi vankilaan yrittäessään pakoa. Berliinin muurin jäännös on 1,4 kilometriä pitkä. Nykyään nähtävyytenä toimiva rajanylityspaikka Checkpoint Charlie oli ulkomaalaisille Friedrichstraßen metroaseman ohella ainoa reitti Itä- ja Länsi-Berliinin välillä.

Historian ystävä voi tutustua myös loistokkaisiin kohteisiin. Kolmesataavuotias Schloss Charlottenburg -palatsi laajoine puutarhoineen on barokki- ja rokokooarkkitehtuurin mestariteos.

Kauppoja joka makuun

Shoppailijalle Berliini on unelma. Kaupungin tärkeimpänä ostoskatuna pidetään Kurfürstendammia. Kadulla on trendikkäitä muotiliikkeitä ja isoja tavarataloja kuten Karstadt ja ostoskeskuksia kuten Europa-Center. Vuonna 1907 perustettu KaDeWe-tavaratalo on legendaarinen. Kuudennen kerroksen ylenpalttinen elintarvikeosasto on herkkusuiden pyhiinvaelluskohde.

Itä-Berliinissä sijaitsee merkittävä ostoskatu Friedrichstraße. Tavaratalo Galeries Lafayette tarjoaa ranskalaista hienostuneisuutta.

Kosmetiikkaan erikoistuneesta, edullisesta DM-ketjusta saa myös luontoystävällisiä ja vegaanisia meikkejä ja kauneudenhoitotuotteita. Päivittäistavarakauppaketju Rossmannissa on hinnat alhaalla ja erikoisuutena tarjolla hyvä valikoima vegaanisia herkkuja.

Kirpputoreja on runsaasti, eikä kannata missata joka sunnuntai Mauerparkin puistossa järjestettäviä boheemeja markkinoita. Berliinin joulumarkkinat ovat tunnelmalliset, ja kojuista voi ostaa lämmikkeeksi mukillisen mausteista hehkuviiniä eli Glühweiniä.

Kaupunki ei nuku

Berliinissä riittää tekemistä myös iltaisin. Turistikin viihtyy loisteliaissa revyyteattereissa Friedrichstadt palastissa ja Wintergartenissa. Berliinissä on paljon elokuvateattereita, ja joissakin esitetään elokuvien alkukielisiä versioita (merkitään OF).

Bilettäjillä on mistä valita Berliinin sadoissa klubeissa. Yöelämän keskuksia ovat Prenzlauer Berg, Friedrichshain ja Kreuzberg. Meno alkaa kunnolla yhden jälkeen yöllä ja valomerkki tulee vasta aamulla, jos tulee.


Teksti:
ELISA HELENIUS
Kuvat:
All Over Press

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!