fbq
Barcelonan reissu tiedossa? Tässä on tapaspaikkojen top 10! | Seiska
Lomalla
06.03.2019 21:05
Teksti: TORILD MOLAND TOIMITTANUT SARI NURMO|Kuvat: SE OG HØR JA FOTOLIA
tapaksia
Barcelonan reissu tiedossa? Tässä on tapaspaikkojen top 10!
Lomalla
06.03.2019 21:05
Teksti: TORILD MOLAND TOIMITTANUT SARI NURMO|Kuvat: SE OG HØR JA FOTOLIA

Vaikka tapakset eivät ole Katalonian perinneruokaa, on Barcelonassa hämmästyttävän hyviä tapasbaareja. Meidän tehtävänämme on ollut löytää Barcelonan parhaat tapasbaarit. Tässä kymmenen suosikkiamme. Buen apetito!

JAI-CA – hauskin tapasbaari

Tapaksilla on tässä kaupungissa kahdet kasvot: hienostuneet ja viimeistellyt, kuten Adriá-veljesten kaltaisilla tähtikokeilla ja nuorilla gastronomeilla sekä perinteiset, joissa ei seurata trendejä.

Jai-Ca edustaa ehdottomasti jälkimmäistä. Tämä vilkas, viihtyisä ja värikäs tapasbaari on toiminut samassa paikassa vuodesta 1955 ja todennäköisesti jatkaa toimintaansa seuraavat 50 vuotta. Muun muassa Condé Nast ja useat bloggaajat ovat nimenneet Jai-Can yhdeksi Barcelonan parhaista tapasbaareista. 
 

tapas

TAPEO

Matkailijoiden suosimista El Bornista ja La Riberasta on lähes mahdoton löytää kunnollinen tapasbaari.

Useimmat ovat täynnä turisteja ja palvelu on kehnoa. Mutta jos välttämättä haluaa syödä näillä kulmilla, on Tapeo yksi parhaista. Ruoka on korkealuokkaista, tosin palvelu ei ole sen kanssa aivan samassa tasossa.

Tarjolla on perinteisiä tapasannoksia, kuten pimientos, patatas bravas, bombas ja aivan mahtavaa paistettua parsaa. Keittiömestari Dani Rueda loihtii annoksiin luovuutta.
Lisätietoa: Tapeo sijaitsee miltei Picasso-museon vieressä.

Ateriahinta per henkilö on noin 27 euroa sisältäen viinin.

tapeo

TICKETS 

Barcelonan tunnetuin tapasravintola, joka on ansainnut Michelin-tähden ja luokiteltu maailman 25 parhaan ravintolan joukkoon.

Ravintolan takana ovat kokkiveljekset Ferran ja Albert Adrià. Heidät tunnetaan myös El Bulli -ravintolasta, jota pidettiin vuosia maailman parhaimpana ravintolana, kunnes veljekset luopuivat siitä kuusi vuotta sitten ja iskivät silmänsä Barcelonan entiseen kabaree- ja teatterialueeseen.

Tänne he perustivat baari- ja ravintolaseikkailun Tickets. Ravintola on kuin huvipuisto – taivaallista, leikkisää ruokaa. 

”Liput” tulee varata Ticketsiin kaksi kuukautta etukäteen, jos haluaa varmistaa pöytävarauksen! Hintataso on noin 56 euroa / henkilö.

tickets

QUIMET & QUIMET 

Yksi Barcelonan vanhimmista ja aidoimmista tapasbaareista. Quimet & Quimet avasi ovensa viinibaarina vuonna 1914 ja on vuosien varrella saavuttanut suuren suosion. Ravintola on jo neljännen sukupolven omistuksessa!

Paikka on tunnettu lukuisista säilykkeistä (purkitettua kalaa ja äyriäisiä) ja montaditoista (pieniä, kanapee-tyylisiä leipiä).

Montaditot ovat taivaallisia – kokeile turskaa ja mustaa oliivipateeta. Kuuluisa hyvistä viineistä ja itsevalmistamastaan oluesta. Huomio – täällä syödään seisten. 
Hintataso noin 22 euroa sisältäen viinin. 

kyltti

SUCULENT 

Suculent tarkoittaa espanjaksi jotain ihanaa ja tyylikästä. Juuri sitä tämä vilkkaalla Rambla del Ravalilla sijaitseva pieni, herkullinen tapasbaari on.

Keittiömestari Antonio Romerolla, 31, on kokemusta El Bulli -ravintolasta. Ruoka on ihanan maukasta ja luovaa mutta ei yliampuvaa. Time Out -lehti nimesi Suculentin vuonna 2013 Barcelonan parhaaksi ravintolaksi.

Voit tilata yksittäisiä ruokia (tapaksia) tai valita 8, 12 ja 16 aterian menuun. Otimme kahdeksan aterian kokonaisuuden, jossa oli syötävää enemmän kuin tarpeeksi!
Kahdeksan aterian menu maksoi noin 48 euroa, johon sai noin 20 eurolla viinimenuun.

tapasbaari

O’RETORNO 

Meiltä usein kysytään, missä saa aitoa tapasta. Vastaus on täällä! Kaikki tulevat tänne syömään mereneläviä.

O’Retorno mainostaa kaupungin parasta mustekalaa ja täyttää lupauksen täysin, olipa lautasella scampi, pimientos, patatas bravas – ja muita lisukkeita. Hieno tunnelma, naurua ja espanjalaisia, jotka puhuvat toistensa päälle.

O’Retorno on juuri niin eläväinen ja nautinnollinen kuin hyvän tapasbaarin odotammekin olevan.
Lisätietoa: Valtavia ruoka-annoksia edullisin hinnoin. Täällä saa täyden vatsan 20 eurolla.

oretorno

MANO ROTA 

Nuoret kokit Oswaldo Brito ja Bernat Bermudo edustavat nuorta, tulevaisuuteen katsovaa keittiötä.

Yhteistyökumppaneilla on pitkä historia yhdessä, kuten tähtiravintoloista Mugaritzista San Sebastianissa ja Lima 27:sta Perussa. Ruokalistalla on espanjalaisia, perulaisia, meksikolaisia ja japanilaisia vaikutteita. Mano Rota avasi ovensa vuonna 2015 ja nousi nopeasti paikallisten ruokaharrastajien suosikiksi.

Ravintolaa suositellaan Michelin-oppaassa.
Lisätietoa: Mano Rotassa voi tilata yksittäisiä annoksia, jotka voi jakaa pöytäseurueessa – hinta noin 45 euroa / henkilö. 

mano rota

L’OSTIA 

Aiemmin finanssialalla toiminut Jaume Muedra on tullut kotiin ja tuonut mukanaan äitinsä keittiön. Näin sanotaan tästä loistavasta, viihtyisästä tapasbaarista Barcelonan entisen kalastaja-alueen sydämessä.

Muedra on luonut tänne tunnelmallisen ravintolan, joka tarjoilee hyviä, klassisia tapaksia, kuten ensalada rusaa, bombasia, häränhäntää, paistettua kalaa ja ihanaa, paistettua parsaa. Kaikki on ensiluokkaista. L’Ostia on kuin vanha taverna, vain hieman hienommalla ja modernimmalla sisustuksella.

Ravintolassa on myös terassi.
Lisätietoa: Hyvät hinnat – kuusi tapas-annosta ja lasillinen viiniä kahdelle irtoaa alle 55 euroa. 

lostia

BODEGA 1900 

Perinteinen bodega, pieni kulmakuppila, jossa voi siemailla vermuttia ja nauttia välipalan.

Bodega 1900 on tähtikokki Albert Adrián, 49, "vauva". Albert on El Bulli -ravintolasta tunnetuista veljeksistä nuorin. Ravintolaan on haettu lapsuuden aikaisen vermuterian tunnelmaa. Ruoat on valmistettu hyvistä raaka-aineista, mutta esillepano on yksinkertaisempi kuin kadun toisella puolella Ticketissä.
Tilaa yksittäisiä annoksia tai pyydä henkilökuntaa valitsemaan tilauksesi. Hintahaarukka noin 40 – 55 euroa / henkilö. 

bodega

CANOTA

Galicialainen tapasbaari, josta saa perinteisiä tapaksia ja mielellään galicialaisella tvistillä.

Tunnettu mustekalastaan, jonka päälle on ripoteltu paprikaa, ja se tarjoillaan perunoiden ja oliiviöljyn kera. Kuulostaako raskaalta? Aidot tapakset eivät ole kevyitä. Ravintola ja erikoiset ruokalistat on kuvitettu onnellisin sarjakuvahahmoin. Täällä vieraat pulisevat, syövät ja juovat iloisella mielellä. 
Paremmat hinnat kuin monilla alueen kilpailijoilla. Täällä syö hyvillä mielin noin 30 euroa / henkilö. Hintaan sisältyy viini.

canata

TAPASKIERROS

With Locals (withlocals.com) vie sinut parhaisiin tapasbaareihin ja kertoo samalla kaupungista. Hinta alkaen noin 42 euroa / henkilö. Barcelona City Tours (barcelonacitytours.com) tarjoaa useita kierroksia, kuten viini-, tapas- ja nähtävyyskierroksia. Barcelona Walking Tapas Tour maksaa noin 38 euroa ja kestää kaksi tuntia.

OPASTETTU KIERROS

Tutustu kaupunkiin paikallisen kanssa! Orange Monkey Tours (orangemonkeytours.com) tutustuttaa sinut tuntemattomiin helmiin. Voit myös pyöräillä, osallistua viini- ja tapaskierrokselle, tanssia flamencoa ja varata yksityiskierroksen. My Favourite Things (myft.net) tarjoaa mielenkiintoisia kierroksia jalkaisin ja pyöräillen. Noin 30 eurolla saat uuden kuvan Barcelonasta ja tiedät, mitä kaupungissa tapahtuu. Kierroksella on Time Outin, Lonely Planetin ja Rough Guiden suositukset. 

LISÄTIETOA

www.timeout.com/barcelona
www.barcelonaturisme.com

suculent