Hyppää pääsisältöön
Katso kuvat!
bangkok

Bangkok on markkinapaikkojen mekka: Thaimaan kauniin pääkaupungin legendaarisista ostospaikoista löytää kaikkia aarteita maan ja taivaan väliltä!

Bangkok loistaa valtavilla ja toinen toistaan paremmin varustelluilla kauppakeskuksillaan, mutta vielä jännittävämpää on käydä paikallisten suosimilla markkinoilla.

Markkinakojuja kierrellessä pääsee kiinni suurkaupungin tunnelmaan, ihmisten ja äänien ihmeelliseen sekamelskaan. Ympärillä leijuu herkullisia tuoksuja, ja tarjolla on hämmästyttäviä makuja sekä mahdollisuus ostaa asioita, joita ei tiennyt olevan olemassakaan.

Viime aikoina markkinoiden kasvaessa paremmiksi ja suuremmiksi ovat katumyyjät kuitenkin joutuneet väistymään monilta alueilta.

Markkinoilla voi käydä kauppaa ja tinkiäkin tarvittaessa. Joillakin myyntipaikoilla tavarat ovat kiinteästi hinnoiteltuja, eikä neuvotteluvaraa juuri ole. Tarjouksia kannattaa silti aina tehdä. Jos tavaroissa ei ole hintalappua, ei pitäisi koskaan maksaa myyjälle hänen ensimmäiseksi pyytämäänsä hintaa. Pyydetyssä hinnassa on yleensä 10–30 prosenttia ylimääräistä, ja usein myyjät onnistuvat huiputtamaan kokemattomia turisteja. Asioidessa kannattaa säilyttää maltti ja ystävällisyys, niillä pääsee parhaaseen lopputulokseen.

Asiatique

Chao Phraya -joen varrelle rakennettu Asiatique on 300 metriä pitkä moderni bulevardi, jonka varrella on yli tuhat myymälää. Alueella on myös taidenäyttelyitä, teattereita ja joenvarsiravintoloita. Alue on itsessään nähtävyys, jossa voi ihastella ihmisvilinää, tapahtumia ja erikoisia tuotteita, ruokia ja tuoksuja.

Perille: Skytrain Saphan Taksin -asemalle, josta shuttle-vene perille.
Auki: Joka ilta klo 17–24
Sopii: Joenvarsitunnelmaa ja tapahtumaelämyksiä etsiville.

asiatique

Patpong 

Monet pitävät Patpongin markkinoita pelkkänä turistihelvettinä. Ennen kaikkea se on kuitenkin viihdyttävä markkinapaikka, kunhan tietää, mitä on tekemässä. Myynnissä on paljon tunnettujen brändien kopioita.

Vilkkaalta alueelta voi ostaa kelloja, laukkuja, koruja, T-paitoja, aurinkolaseja ja paljon muuta. Hinnasta kannattaa tinkiä, muuten maksaa auttamatta liikaa. Joitakin voivat häiritä tankotanssijat, joita alueella on runsaasti, ja jotka saattavat ehdotella seuraansa turisteille.

Perille: Skytrainilla Sala Daeng -pysäkille.
Auki: Päivittäin klo 18 alkaen yöhön saakka
Sopii: Niille, jotka haluavat pysyä keskustan hotellien läheisyydessä.

patpong

Chatuchak

Pohjois-Bangkokissa sijaitseva Chatuchak on yksi maailman suurimmista toreista, ja sitä kutsutaankin kaikkien markkinoiden äidiksi. Valtava, 8 000 neliömetrin alue jakautuu 27 osaan, joten alueen kartasta voi olla iso apu – tai sitten ei. 

Vaikka paikasta on tullut suosittu matkailukohde, arviolta vain 30 prosenttia kävijöistä on turisteja. Rauhallisempaa markkinakokemusta kaipaavat voivat piipahtaa paikalla perjantaisin, jolloin osa liikkeistä on kiinni.

Kojuista löytyy muun muassa vaatteita, koruja, antiikkiesineitä ja kankaita. Samalla saa tehokkaan oppitunnin tinkimisen kulttuurista.

Perille: Skytrain Mo Chit -asemalle tai metro Kamphaeng Phet -asemalle.
Auki: Lauantaisin ja sunnuntaisin aamuyhdeksästä auringonlaskuun. Osa liikkeistä on auki myös perjantaisin.
Sopii: Niille, jotka haluavat nähdä omin silmin Bangkokin markkinoiden äidin, eivätkä ahdistu ihmisvilinässä.

chatuchak

JJ Green

Kävelymatkan päässä Chatuchakista on markkinat, jotka avautuvat, kun aurinko laskee. Paikka on valtavaa naapuriaan huomattavasti hiljaisempi.

JJ Green on osittain kirpputori ja osittain perinteinen telttamarkkinapaikka. Kirpputorialueella myyjät laittavat tavaransa näytille maahan autojensa eteen. Tarjolla on kaikkea rekisterikilvistä käytettyihin kelloihin, autonosiin ja vintage-vaatteisiin. Tarjolla on myös runsas kattaus uusia vaatteita, lenkkareita, leluja ja niin edelleen.

Ravintolatarjonta ei ole yhtä runsas kuin muilla yömarkkinoilla.

Perille: Skytrain Mo Chit -asemalle tai metro Chatuchak-asemalle. 
Auki: Torstaista sunnuntaihin
Sopii: Pienempien markkinoiden ystäville.

jjgreen

MBK Center

MBK Center on jättiläismäinen ja kaoottinen viihdekeskus, josta löytyy lähes mitä vain. Niin vaatteita, koruja, kosmetiikkaa kuin elektroniikkaa pullollaan oleva ostoskeskus tarjoaa takuuvarmasti kotiin vietävää edullisin hinnoin. MBK:ssa on kaupan sekä aitoja merkkejä että heikkolaatuisia kopioita. 

Myyntikojujen lomasta löytyy myös elokuvateatteri, keilahalli, karaokehuoneita ja kattava ravintola-alue. Ostosten kesken voi ottaa vaikka rentouttavan jalkahieronnan.

Perille: Skytrain National Stadiumin pysäkille.
Auki: Joka päivä klo 10–22. Vilkkaimmillaan viikonloppuisin.
Sopii: Niille, jotka haluavat shoppailla päiväsaikaan ilmastoidussa tilassa ja löytää kaiken yhdestä paikasta halvalla.

mbk

Sampeng Lane

Bangkokin Chinatownin ytimessä on Sampeng Lanen markkinakuja, josta voi ostaa kaikkea, mikä on Made in China. Täältä löytyvät lelut, mobiilitarvikkeet, keittiöesineet, kultakorut, teeastiastot, sandaalit, työkalut ja erikoiset hedelmät. Omat alueensa löytyvät niin taskulaskimille kuin hiuskoristeillekin.

Hinnat ovat Bangkokin edullisimmat. Jos ostaa kerralla enemmän, saa tuntuvan alennuksen. 

Perille: Vene Memorial Bridge-asemalle tai taksi Yaowarat-asemalle. 
Auki: Joka päivä klo 8–16 
Sopii: Edullisen krääsän ystävälle, jolla on tilaa matkalaukussa.

sampeng

Rot Fai

Bangkokin hauskimmilla iltamarkkinoilla myydään vaatteiden ja asusteiden lisäksi kaikenlaista retrotavaraa. Tarjolla on myös ruokaa, juomaa ja elävää musiikkia.

Rot Fai sijaitsee hieman ydinkeskustan ulkopuolella, mutta on ehdottomasti visiitin väärti. Asiakaskunta on nuorta, ja tavaraa on myynnissä laidasta laitaan. Paikan ovat löytäneet erityisesti vintage-huonekaluja metsästävät aarteenetsijät sekä ruoka-addiktit. 2 000-neliöinen ulkoilmabasaari tuntuu jatkuvan silmänkantamattomiin.

Teollisuusrakennusten sisällä on vintage-aarteita aina kattokruunuista kissapatsaisiin. Hinnat ovat hieman keskustan markkinoita edullisemmat.

Perille: Skytrain On Nut -pysäkille, josta 10–15 minuuttia taksilla.
Auki: Torstaista sunnuntaihin klo 18–24
Sopii: Vintage-tavarahaukoille ja seikkailijoille.

fotfai1

Rot Fai 2

Rot Fain suuren suosion myötä thaimaalaiset perustivat sille keskeisemmällä sijainnilla sijaitsevan pikkusiskon. Vaikka se on pienempi, löytyy sieltä kaikki tarvittava vintage-vaatteista huonekaluihin.

Alueella on runsaasti baareja sekä ruokakojuja. Vain todella nirso ei löydä itselleen sopivaa ruokapaikkaa. Tavaroiden vintage-valikoima ei ole yhtä suuri kuin Rot Fai 1:ssä, mutta muuten täältä löytää varmasti jännittäviä sisustusaarteita. 

Perille: Metrolla Thaimaan kulttuurikeskuksen pysäkille.
Auki: Torstaista sunnuntaihin klo 18–24 
Sopii: Nuorekkaille turisteille, jotka nauttivat rennosta ilmapiiristä.

rotfai

Khao San

Vilkas ja varsinkin iltaisin kovin äänekäs reppureissaajien leikkipaikka vilisee halpoja ostoskojuja, ruokapaikkoja ja yökerhoja. Khao Sanista voi ostaa perinteistä markkinatavaraa, kuten norsuhousuja, t-paitoja ja kaikenlaisia matkamuistoja. Päivällä melutaso on alhaisempi. Sanotaan, että thaimaalaiset matkustavat varten vasten Khao Saniin ihmettelemään outoja länsimaisia turisteja. 


Perille: Jokivene tai taksi Phra Artit -pysäkille.
Auki: Aamukymmenestä keskiyöhön. Pimeän tultua tupaten täynnä.
Sopii: Reppureissaajille ja hippitunnelmaa etsiville.

khaosan

MATKUSTA

Finnair lentää Helsingistä suoraan Bangkokiin useita kertoja viikossa. Myös muilta lentoyhtiöiltä löytyy lentoja. Lippujen hinnat vaihtelevat sesongin mukaan, kannattaa seurata tarjouksia. Halvimmillaan meno-paluulipun saa 400–500 eurolla.

MAJOITU

Keskustassa sijaitsevasta Lebua State Tower -hotellista on upeat maisemat yli miljoonakaupungin. Huoneen saa sesongista riippuen hieman alle 200 eurolla.
1055 Silom Road State Tower, Bangrak

SYÖ JA JUO

Bangkok on täynnä toinen toistaan maukkaampia ruokapaikkoja. Marriott-hotellin Siam Tea Room edustaa parasta thai-keittiötä, ja siellä on runsaasti vaihtoehtoja 
myös kasvissyöjille. 
199 Sukhumvit Soi 22, Klong Ton, Klong Toeya


Teksti:
DAG HUSBY JA MARIAN GODØ, TOIMITTANUT MIA MALMI
Kuvat:
FOTOLIA JA SE OG HØR

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!