Katso kuvat!

10 parasta matkailukohdetta maailmalla! Lonely Planet -matkaoppaiden tekijät listasivat kuumimmat matkatärpit: henkeäsalpaavia maisemia, ruokaa, kulttuuria, sekä edullisia kohteita!

Lomalla | 27.04.2018 20:02

Chile

Chilen itsenäistymisestä tulee kuluneeksi 200 vuotta. Maa tarjoaa sekä upeaa luontoa että kuplivaa kaupunkielämää. Santiagossa ja Valparaisossa voi kuluttaa aikaa kahviloissa ja taidenäyttelyissä, ja kaupunkien ulkopuolella odottavat vuoret ja vuonot. Chile on vastakohtaisuuksien maa. Valtio rajoittuu lännessä Atlanttiin, idässä Andien vuoristoon, pohjoisessa maailman kuivimpaan aavikkoon ja etelässä Patagoniaan. Osa majesteettisen kauniista Patagoniasta, Etelä-Amerikan kärjestä, on Chilen aluetta, ja siellä sijaitseva luonnonpuisto Torres del paine lähes pökerryttää maisemillaan.

chile

Malta

Malta sijaitsee keskellä Välimerta ja on houkutellut matkailijoita jo pitkään. Ritarit rakensivat pääkaupunki Vallettan 500 vuotta sitten linnoitukseksi. Valletta on tämän vuoden Euroopan kulttuuripääkaupunki. Juhlavuoden ohjelmistoon kuuluu esimerkiksi nykytaidebiennaali ja kansainvälinen leffafestivaali. Kaupungissa on myös upeita kirkkoja ja kiinnostavia museoita.

malta

Etelä-Korea

Tämän vuoden talviolympialaisten isäntämaa houkuttelee entistä enemmän turisteja. Soul on vireä metropoli, joka pärjää vertailussa Tokiolle ja Pekingille. Etelän trooppisilla alueilla pääsee nauttimaan merestä ja rantaelämästä. Olympiakaupunki Pyeong-changissa on myös matkailijoille hyvät hiihto- ja vaellusmahdollisuudet. Terveellinen ja maukas korealainen ruoka on ollut huippusuosittua jo pitkään, ja paikan päällä se on tietysti erityisen herkullista.

etelä-korea

Mauritius

Myös Mauritiuksella on juhlavuosi: itsenäisyyttä tulee täyteen 50 vuotta. Saari houkuttelee matkailijoita täydellisillä hiekkarannoillaan, kristallinkirkkaalla vedellä ja luksustasoisilla lomakeskuksilla. Mauritius on tullut kuuluisaksi ensiluokkaisesta palvelukulttuurista ja maukkaista ruuista. Aktiivimatkailijoille löytyy vuoripolkuja ja vesiputouksia.

mauritius

Portugali

Portugalissa pääsee nauttimaan sekä kaupunkikulttuurista että rantaelämästä – ja ihanista ruuista! Lissabonin uusi taidemuseo MAAT esittelee arkkitehtuuria, taidetta ja teknologiaa. Pääkaupungin lisäksi kannattaa tsekata kaunis Porton kaupunki. Portugal on rantalomailijan unelma: yli 300 rantaa on saanut erityisen puhtaasta vedestä kertovan sinisen lipun.

algarve

Uusi-Seelanti

Uusi-Seelanti on omiaan hurjapäille, jotka metsästävät adrenaliinipotkua. Parikymmentä vuotta sitten Uuden-Seelannin matkailuviranomaiset päättivät houkutella nimenomaan seikkailuturisteja. Retkeilyreittiverkosto nimeltään The Great Trails vie matkailijat upeiden maisemien keskelle. Uutta on Pike29-vaellusreitti, jonka varrella on monipuolista luontoa.

uusi-seelanti

Georgia

Ensi vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta Georgian itsenäistymisestä Venäjän vallankumouksen jälkimainingeissa. Historian tuoksinassa maa tosin joutui osaksi Neuvostoliittoa. Georgia houkuttaa omintakeisilla perinteillä, mielettömällä luonnolla ja tietenkin myös tunnetuilla, maukkailla viineillään! Historian ystäville maassa riittää linnoja, katedraaleja ja raunioita ihailtavaksi ja tutkittavaksi.

georgia

Kiina

Kiinan keskiluokan vaurastuminen on tuonut kiinalaisia turisteja maailman joka kolkkaan, joten vastavierailu on paikallaan. Maailman tiheimmin asutettu valtio on suuri ja kaunis. Kiina on edelleen täynnä mysteerejä sekä mahdollisuuksia seikkailuun. Junaverkon uudistaminen on tehnyt matkustamisesta maan sisällä helpompaa ja nopeampaa. Pekingin Kiellettyä kaupunkia on kunnostettu, ja uusia osia palatseista on avattu turisteille.

kiina

Djibouti

Afrikan sarven pikkuvaltiolla on tarjota vulkaanisia tasankoja ja uponneita järviä, joissa on pallon muotoisia suolakristalleja. Day Forest -kansallispuistossa pääsee näkemään alueen omaleimaisen monipuolista kasvistoa ja eläimiä. Djiboutissa on myös maailman parhaat mahdollisuudet nähdä valaita läheltä. Djibouti on Eritrean, Etiopian ja Somalian välissä, eikä siellä ole ollut tähän asti paljon turismia. Älä ihmettele, jos et koskaan kuullutkaan maasta!

djibouti

Teksti:RUNAR LARSEN, TOIMITTANUT LAURA HONKASALO
Kuvat:RUNAR LARSEN, TORILD MOLAND, MARTE VEIMO JA FOTOLIA
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!