fbq
Kotimaa
14.03.2022 15:50
Teksti: Mika Seppänen|Kuvat: All Over Press
Jeremy Clarkson Suomessa
Yllätysvierailu Suomessa! Top Gear -tähti Jeremy Clarkson kaahasi Levillä palavaa saunaa rinnettä alas
Kotimaa
14.03.2022 15:50
Teksti: Mika Seppänen|Kuvat: All Over Press

Autoiluohjelma Top Gearin entinen juontaja, nykyisin The Grand Tour -sarjaa luotsaava Jeremy Clarkson vieraili äskettäin Suomessa kaikessa hiljaisuudessa.

Seiskan saamien tietojen mukaan Clarkson, 61, oli kuvausryhmänsä kanssa Levillä kuvaamassa uutta jaksoa The Grand Tour -ohjelmaansa. Levin laskettelukeskuksessa sijaitseva kutosrinne oli viime viikolla yhtenä päivänä varattu ohjelman kuvausryhmälle.

Seiskan tietojen mukaan Clarkson ajoi Utsuvaaran puolella olevaa rinnettä alas Aston Martinilla, joka puolestaan veti perässään palavaa saunaa. Hurja näky herätti huomiota Levillä vierailleiden turistien keskuudessa.

Clarkson julkaisi myös reilu viikko sitten kuvan Levin rinteiltä, mutta jätti mainitsematta päivityksessään tarkempaa sijaintiaan. Kuvatekstissä Clarkson ihasteli upeita, vihreitä revontulia, ja pohti, johtuiko näky hänen juomastaan oluesta.

Lue myös: Top Gear -juontaja Jeremy Clarkson palaa televisioon!

Clarkson matkusti Suomi-reissunsa aikana Leviltä myös käsivarteen Kilpisjärvelle asti, sillä hän julkaisi kaksi päivää myöhemmin kuvan Pallastunturista ja Saanasta 

- Huomenta, Clarkson kirjoitti kuvatekstissään.

Clarksonin Suomi-vierailu päättyi viime viikon loppupuolella. Hän julkaisi lähtiessään kuvan lentokoneen ikkunasta.

- Venäjän rajan yllä tänä iltapäivänä, Clarkson kirjoitti kuvatekstiksi.

Clarkson on vieraillut aiemminkin Suomessa. Esimerkiksi vuonna 2016 hän vieraili Top Gearin kuvausryhmän kanssa Suomen Lapissa.

Lue myös: Kimi Räikkönen hauskuutti Top Gearissa!

Lyttäsi Suomea

Neljä vuotta sitten Clarkson herätti huomiota, kun hän lyttäsi Suomea The Times -lehden kolumnissaan. Clarkson ihmetteli tuolloin Suomen valintaa maailman onnellisimmaksi valtioksi YK:n laatimassa selvityksessä. 

– "Jep, olen hyvin onnellinen”, sanoi Erik Helsingistä nieltyään 50:nnen nukahtamislääkkeensä ja kiipesi kylpyammeeseen mattoveitsensä ja halvan viskipullon kanssa, juontaja kirjoitti aluksi.

Jeremy Clarkson kuvattuna helmikuun alussa.
Jeremy Clarkson kuvattuna helmikuun alussa.

 

– Pohdin, miettivätkö he YK:ssa tätä loppuun asti. Oikeasti. Istuivatko he missään vaiheessa alas ja ajattelivat: ”Odottakaas, jos nämä suomalaiset ovat niin onnellisia kuin he väittävät, miksi niin monet heistä tekevät itsemurhan?”, Clarkson jatkoi.

Lue myös: Top Gear -juontaja pisti tv-kanavan polvilleen!

Clarkson paukutti neljän vuoden takaisessa kolumnissaan, että Suomi poikkeaa täysin Skandinavian maista. Hänen mielestään Suomi on yksi maailman aggressiivisimmista maista.

– Suomi on pimeä ja siellä on paljon hyttysiä. Kadulla vastaan tulevat ohikulkijat kehottavat sinua usein – täysin ilman syytä – painumaan v***uun.

– Jokaisessa baarissa, jossa olen käynyt, joku katsoi minua kuin haluaisi nähdä minut nyljettävän, Clarkson kiteytti.

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »