Huippukokki Henri Alénilla, 43, on Helsingissä viisi ravintolaa. Vaikka rajoitukset kurittavatkin alaa, ei hänellä ole taloudellista hätää. Hän tuntee kuitenkin alan vaikeudet.
– Yleinen epävarmuus saa ihmiset miettimään koko ajan, onko töitä. Rajoitukset ja lomautukset pyörivät keskusteluissa jatkuvasti.
– Toivon todella, että tilanne purkautuisi nopeasti ja ihmiset pääsisivät takaisin rutiineihinsa.
Huippukokki itse suhtautuu tulevaisuuteen enimmäkseen hyvällä mielellä.
– Välillä vituttaa ja välillä ei. Sellaista se on elämä.

Lue myös: ”Säryt ovat sietämättömiä” Huippukokki Henri Alén avautuu kärsimyksistään – syynä kuntosalisulku
Ahkera kotikokki
Ruuanlaitto ei ole koskaan käynyt kyllästyttämään Henriä.
– Sitä kysytään usein, mutta minulle kotikokkailu on niin erilaista kuin ravintolatyö. Kotona ei ole kiire eikä 150:ttä muuta juttua tehtävänä.
– Tein vastikään kotona jotain kolmen päivän ruuat, koska minusta on vain kiva kokata. Kotikokkailu on ihanaa – jos siis saan olla pienessä keittiössämme yksin, Henri nauraa.