fbq
Kotimaa
08.04.2022 18:14
Teksti | Kuvat: Panu Hörkkö
poliisi sulki kadut
Venäjän suurlähetystön edusta täyttyi kymmenistä ruumiista Helsingissä: poliisi sulki kadut - katso kuvat!
Kotimaa
08.04.2022 18:14
Teksti | Kuvat: Panu Hörkkö

Venäjän suurlähetystön edustalla Helsingin Tehtaankadulla nähtiin dramaattinen tilanne perjantaina (8.4.) noin kello viiden aikaan iltapäivästä. Ainakin kymmenkunta mielenosoittajaa meni makaamaan kadulle suurlähetystön edustalle.

Mielenosoittajat ovat vastustamassa Venäjän sotatoimia Ukrainaa kohtaan. Mielenosoittajat menivät kadulle makaamaan, koska he halusivat mitä ilmeisemmin esittää menehtyneitä ihmisiä.  

 Lue myös: Danny ja Erika Vikman ulkomailla! Paljastiko tämä yksityiskohta parin suhteen?

Ruumiit kadulla
Mielenosoittajat esittivät kuolleita. 

Mielenilmaukselle ei mitä ilmeisemmin ollut lupaa, sillä poliisi kiirehti paikalle pillit päällä. Virkavallan täytyi sulkea Tehtaankatu joksikin aikaa, ja liikenne piti ohjata muualle. 

Lue myös: Fanit huolestuivat Jari Sillanpäästä! Julkisuudesta kadonnut laulaja löytyi nuhjuisena Tukholmasta – paljonkertova kuva

Poliisi sai tilanteen hallintaan pian. Ihmiset siirtyivät rauhallisesti pois ajotieltä, ja jatkoivat mielenosoitusta jalkakäytävältä käsin. Kyseisellä paikalla on ollut jo viikkoja erilaisia mielenosoituksia. 

Poliisit
Poliisi on tehostanut valvontaa lähetystön edessä. 

Suurlähetystön edustalla on ollut viime päivinä rauhallista. Korttelia on valvonut yksi poliisipartio ympäri vuorokauden, mutta juuri nyt poliisi on tehostanut Venäjän suurlähetystön valvontaa. 

Lue myös: Tällainen on Mikko Koivun kodinrikkojaksi syytetty jenkkijulkkis: uskonnollinen eränainen puhuu rakkaastaan

kynttilät
Uhrien muistoksi syttyy kynttilöitä. 

Suurlähetystön vieressä on venäläisten asuinkortteli, jonka ajoportin edustalle on ilmestynyt kynttilämeri. Kymmenet kynttilät syttyivät tänäänkin kyltin eteen, joka kertoo ukrainalaisista sodan siviiliuhreista. 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »