fbq
Kotimaa
14.04.2022 00:01
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Atte Kajova, All Over Press
Jari Sillanpää
Uutuuskirja paljastaa Jari Sillanpään riippuvuudet: "Ihan mahdoton addikti"
Kotimaa
14.04.2022 00:01
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Atte Kajova, All Over Press

Esa Nieminen, 69, on tuottanut, sovittanut ja säveltänyt kotimaisille tähdille hurjasti ikivihreitä. Esa toimi Paula Koivuniemen ja Katri Helenan tuottajana yli parikymmentä vuotta. Tommi Saarelan kirjoittamassa uutuuskirjassa On elämä laulu - Esa Niemisen tarina (Otava), Esa muistelee yhteisiä hetkiä tähtien kanssa.

Arkistovideo: Keikkatauolta palannut Jari Sillanpää hurmasi yleisön kesäkeikallaan:

2010-luvun alussa Esa todisti yhteisellä Hitit ja hutut -kiertueella Jari Sillanpään juhlimista, herkuttelua ja tolkutonta valvomista. Esan mukaan Jarin addiktioit saattoivat edellyttää yllättäviä piipahduksia yöllisillä huoltoasemilla. Jari palasi ostosreissulta kilon paketti prinssinakkeja kainalossaan ja totesi ”Mä en nyt vaan pystynyt vastustamaan näitä!”

Jari saattoi olla ihan mahdoton addikti ties mille – kylmästä maksalaatikosta karkkeihin, Esa muistelee.

Lue myös: Jari Sillanpää puhkesi itkuun oikeudessa: näin kauan hän on ollut ilman huumeita – kuvat kohulaulajan kyynelistä!

Esan mukaan kerran samaisella kiertueella Jari nappasi ennen keikkaa managerinsa laukusta pari flunssalääkettä. Ne olivatkin unipillereitä. Niinpä konsertti kulki kuin hidastetussa elokuvassa ja esitys venyi kolmetuntiseksi.

Jari oli kertonut kiertueella saavansa migreenin kaltaisia kipukohtauksia, joita alkoholi kenties entisestään pahentaa. Jari kertoi kiertueväelle halunneensa sen takia rajoittaa juomistaan.

- Varmaan Jari motivoi tuommoisella syyllä sitä, mitä oli alkanut vetää alkoholin tilalla. Kun ajattelee, kuinka ylhäisessä korkeudessaan hän kulki solistina muihin verrattuna, oli suuri sääli, kun yksityiselämän ratkaisut romuttivat noin hienon uran, Esa summaa kirjassa.

Esa Nieminen
Esa Nieminen on tuottanut valtavan määrän kotimaisten artistien menestyskappaleita. Hän on säveltänyt myös runsaasti mainosmusiikkia, muun muassa "Niin hyvältä maistuu, Popsi!" -mainosrallin.

Lue myös: Metamfetamiinia, kännykkäkuvia ja seksihierontaa! Näin rikostuomioon johtaneet tapahtumat etenivät Jari Sillanpään luksusasunnolta Tallinnaan

Tilaa Seiskan uutiskirje! »