fbq
Kotimaa
03.11.2022 15:06
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Poliisi, Atte Mäläskä
Janne Nacci Tranberg
Uutuuskirja: Näin Janne Tranbergin ex-vaimo pidätettiin - vietti kaksi viikkoa putkassa ja lopulta tuomittiin: ”En anna Jannelle koskaan anteeksi”
Kotimaa
03.11.2022 15:06
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Poliisi, Atte Mäläskä

Janne ”Nacci” Tranbergin ex-vaimo Hanna Hertell kertoo Rikoksia ja rakkautta -elämäkerrassaan, millaista elämä rikollispomon rinnalla oli.

Tuoreessa kirjassaan Hanna Hertell kertoo, miten Katista-tuomioon johtanut operaatio alkoi hänen kohdallaan.

- Samassa avain rapisi lukossa ja ajattelin, että tyttö tulee, Hanna kertoo kirjassa.

- Samalla koira alkoi kuitenkin haukkumaan, ja ihmettelin miksi koira haukkuu, sillä kyllä sen pitäisi tyttö tunnistaa. Ovi avautui ja sisään ryntäsi tyttäreni sijaan ryhmä tuntemattomia ihmisiä. Kuulin vain huudon POLIISI.

Hannan mukaan eteisessä oli seuraavaksi viisi poliisia.

Poliisit tekivät kotietsinnän Hanna Hertellin kotiin, jonka aikana koko asunto pengottiin läpi. Poliisit tutkivat muun muassa laukut, lipastot, kirjahyllyn kirjat ja keittiön astioita ja elintarvikkeita myöten.

Hertell ja hänen tyttärensä istuivat sohvalla katsellen poliisien suorittamaa kotietsintää.

- Tutkija kävi jokaisen kirjankin yksitellen läpi. Hän latoi kirjoja toisen lipaston päälle ja minä latasin niitä samaa tahtia takaisin kirjahyllyyn omille paikoilleen. Touhu oli vähintäänkin koomista.

Kotietsinnästä vankeuteen

Lue myös: Niko Ranta-ahon siskon kanssa käräjäsalissa suudellut Janne "Nacci" Tranberg puhuu podcastissa puolisostaan: "Soitan aamuisin ja tarkistan, onko kotona"

Kotietsinnän päätteeksi huumepoliisin tutkija kehotti Hertelliä pakkaamaan tavaroita mukaansa.

- Kysyin kauanko tällä matkalla mahdollisesti ollaan. Hän sanoi, että kaksi viikkoa. En todellakaan tuossa vaiheessa uskonut, että olen missään kiinniotettuna kahta viikkoa. Kysyin kuitenkin, että liittyykö tämä siihen, että Janne on otettu kiinni edellisenä iltana. Tutkijan ilmeestä päättelin, että hän kuvitteli, etten tiedä Jannen olevan kiinniotettuna. Mutta ei hän tietenkään vastannut kysymykseen mitään.

Tuolloin Hertell siis pidätettiin epäiltynä avunannosta törkeään huumausainerikokseen.

Hän oli vangittuna kaksi viikkoa.

- Kopissa oli patja betonista tehdyn sängyn päällä ja patjan päällä yksi tyyny ja lakana. Peittoa ei ollut, joten sukelsin syvemmälle ruskeaan villapaitaani, käärin lakanasta tyynyliinan ja yritin nukahtaa. Lähdin jossain vaiheessa kopissa olevaan vessaan ja totesin, että se ei toimi. Painoin vartijan hälytysnappia, mutta hän sanoi, että asialle ei juuri nyt voi tehdä mitään.

Halusi vapauden - vankila uhkaa

Lue myös: Apua teksti-tv:stä! Näin Niko Ranta-ahon sisko olisi halunnut hoitaa suhdettaan Janne "Nacci" Tranbergiin

Kun Hertell lopulta vapautettiin tutkintavankeudesta, häntä odotti poliisien penkoma koti.

- Jannelle en anna koskaan anteeksi sitä, että hän sotki minut tähän. Hän oli aina sanonut, että ei sotke minua mihinkään omiin rötöksiinsä. Olisi tietysti ollut helppoa alkaa syyttämään vain Jannea, mutta syytin tietysti itseänikin. Syytin itseäni siitä, että olin ollut niin lapsellinen, että en koskaan oikeasti uskonut, että näin voisi tapahtua.

- Minä, Hanna Hertell, halusin hyvän ammatin, kivan työn, harrastukset, ystävät, kivan kodin, perheen ja vapauden. En halunnut elämää, jossa istun odottamassa, joudunko vankilaan, ja jos joudun, kuinka pitkäksi aikaa.

Janne Tranberg sai Helsingin käräjäoikeudessa 12 vuoden ja 11 kuukauden vankeustuomion Katiska-huumeoikeudenkäynnissä.

Myös Tranbergin ex-vaimolle, Hanna Hertellille rapsahti kahden vuoden ehdoton vankeusrangaistus avunannosta törkeään huumausainerikokseen.

Tuomiot eivät vielä ole lainvoimaisia, sillä he molemmat valittivat niistä hovioikeuteen. Hovioikeudessa Katiska-käsittelyt päättyivät lokakuun lopussa. Hovioikeuden tuomiota ei vielä ole tullut.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »