fbq
Kotimaa
04.11.2022 16:05
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Poliisi, Atte Mäläskä
Janne Tranberg
Uutuuskirja: ”Nacci” Tranberg nautti aamupalaa perheensä kanssa – hetkeä myöhemmin postiluukusta kolahti shokkikirje – vaimon maailma romahti
Kotimaa
04.11.2022 16:05
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Poliisi, Atte Mäläskä

Janne ”Nacci” Tranbergin ex-vaimo Hanna Hertell kertoo Rikoksia ja rakkautta -elämäkerrassaan, millaista elämä rikollispomon rinnalla oli.

Eräänä arkipäivänä postilaatikosta tupsahti melkoinen yllätys.

- Se tuntui tavalliselta aamupäivältä. Janne teki munakasta. Syötiin kaikki yhdessä aamupala ja Janne lähti sen jälkeen hoitamaan asioita niin kuin se yleensäkin teki joka päivä.

- Jäin kotiin puuhailemaan omia arkisia asioitani, kun postiluukku kolahti. Katsoin, että eteisen lattialla on muutama kirjekuori ja kävin nostamassa ne sieltä pöydälle. Ihmettelin kun käräjäoikeudesta oli minulle kirje. Avasin kuoren ja jäin tuijottamaan suu auki kirjeen sisältöä: Janne on hakenut yksipuolisesti avioeroa.

Hannan mukaan uutinen tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta.

- Miksei se ollut sanonut mitään? Onko tää joku vitsi? Istuin järkyttyneenä olohuoneen sohvalle. Ajatukset olivat kuin pesukoneen linkoustilassa yhtä myllerrystä. Tyttö tuli repimään minua ylös, hän halusi pihalle leikkimään.

- Se oli meidän suhteen lopun alku.

Hanna Hertell on itsekin saanut tuomion Katiska-vyyhdissä. Hän sai Helsingin käräjäoikeudessa kaksi vuotta ehdotonta vankeutta avunannosta törkeään huumausainerikokseen. Tuomio ei vielä ole lainvoimainen, sillä Hertell valitti siitä hovioikeuteen. Hovioikeudessa Katiska-käsittelyt päättyivät lokakuun lopussa. Tuomiota Hertellin valituksesta ei vielä ole julkaistu.

Kursivoidut kohdat ovat suoria lainauksia Hanna Hertellin Rikoksia ja rakkautta -elämäkertakirjasta.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »