fbq
Kotimaa
14.04.2022 09:57
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP
Esa Nieminen, Pirre
Työpaikkaromanssista salasuhteeseen! Kirja: Esa Nieminen iski varatun naisen ollessaan vielä naimisissa - ystävät jättivät
Kotimaa
14.04.2022 09:57
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP

Tänään torstaina (14.4.) julkaistiin säveltäjä-sovittaja Esa Niemisen, 69, elämäkertakirja. Tommi Saarelan kirjoittamassa uutuuskirjassa On elämä laulu - Esa Niemisen tarina (Otava), Esa raottaa yksityiselämänsä verhoa.

Katso videolta Seiskan viihdeuutiset:

Esa sai kaksi lasta nuoruudenrakkautensa Annukan kanssa. Pariskunta eli yhdessä vuodesta 1971 aina 2000-luvun taitteeseen. Esa kertoo kirjassa, että Bumtsibumin jälkeinen suosio heijastui avioliittoon ikävästi.

Kirjailija kirjoittaa näin:

Silloinen vaimo sen sijaan alkoi kiusaantua uudesta asetelmasta Esan seurassa liikkuessaan. Tuntui, että oma rauha ja yksityisyys oli mennyttä. Vapaa-ajallakin olisi pitänyt olla tukka hyvin ja vaatteet kunnossa, kun astui kodin ovesta ulos.

Esa tutustui nykyiseen vaimoonsa Pirreen 2000-luvun taitteessa yhteisten töiden kautta. Äitiyslomansa vastikään päättänyt Pirre ryhtyi buukkaamaan Esalle muusikoita studioon, varailemaan saleja kiertueille ja huolehtimaan käytännön asioista. Kaksikon välille kehkeytyi suhde.

Pirre muistelee kirjassa, että suhde alkoi Musicmakers-yhtiön vetäytymisretkellä Tahkovuorella. Sekä Esa että Pirre olivat tahoillaan naimisissa.

– Meillä alkoi suhde. Olin kyllä jo puhunut mieheni kanssa avioerosta – ja olihan Esan täytynyt miettiä samaa tahollaan, Pirre uskoo.

– Jos elää onnellisessa suhteessa, ei siihen kukaan pääse väliin, Pirre lataa kirjassa.

Esa paljastaa kirjassa säveltäneensä vuonna 2001 julkaistun Anna Erikssonin Kun katsoit minuun -hitin Pirrelle.

Kun salasuhde paljastui, Esan ja Pirren lähipiiri paheksui asiaa. Salapari sai ystäväpiirissä vihat niskoilleen vuosikausiksi.

Esasta tuli Pirren alle kouluikäisten poikien isäpuoli. Esan omat lapset olivat jo aikuistumassa.

Esa Nieminen
Esa, Pirre ja Pirren poika Sami elokuvateatterissa vuonna 2007.

Humalainen vihkipappi

Esa ja Pirre muistelevat kirjassa ikimuistoista vihkitilaisuuttaan Olkkalan kartanossa Vihdissä. Heidät vihki pappi, joka oli räkäkännissä koko toimituksen ajan. Umpijurrissa ollut pappi ei olisi halunnut vihkiä paria ja koitti paeta paikalta. Pappi sai humalaisen raivokohtauksen ja kaason täytyi taluttaa hänet häävieraiden eteen. Horjahtelevaa pappia piti pitää pystyssä koko vihkiseremonian ajan. Pappi ei muistanut vihittävien nimiä ja hääpari pelkäsi tilaisuuden jälkeen, ettei heidän liittonsa olisikaan laillinen.

Kirjailija kirjoittaa:

Tilanne oli kaikkea muuta kuin hauska, vaikka Esa ja Pirre tuota päivää muistellessaan nauravatkin nyt vedet silmissä.

Vihkimisen jälkeen pappi jäi vielä pyörimään paikoilleen eikä olisi halunnut lähteä musiikintäyteisistä juhlista. Temperamenttinen kaaso oli tönäissyt papin liikkeelle tomerasti.

– Ja potkaisi sitä vielä ahteriin niin, että kaapuun jäi kengän jälki! Ja kaikki salkut vihkitodistuksineen ja sun muine papereineen jäivät siihen, kun se juoksi alamäkeen kaasoa pakoon, Esa nauraa kirjassa.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »