MasterChef Suomi -ohjelmassa kilpaillut Marina Ehrnrooth jakaa Seiskan lukijoille lehtikaalisalaattinsa reseptin, joka taatusti hurmaa pöytävieraat niin juhannuksena kuin ympäri vuodenkin.
Sellaisenaan puisevan makuinen lehtikaali nimittäin saa täysin uuden maun, kun siihen käyttää yksinkertaista menetelmää.
- Lehtikaalin lehdet revitään pussiin. Sitten joukkoon puristetaan tuoretta sitruunamehua ja suolaa. Sen jälkeen niitä hierotaan reippaasti minuutin-parin ajan, ja karvas maku häviää, Marina vinkkaa.
Maukkaan lehtikaalin kruunaa herkullinen kastike, jossa yhdistyvät täyteläisyys ja sopiva hapokkuus. Tämä lehtikaalisalaatti sopii juhannusherkkujen seuraksi täydellisesti.
Terveellinen ja raikas tämän sesongin herkku myös tuo loistavasti tasapainoa raskaammille grilliruuille läpi kesän.

Tarvitset:
100g lehtikaalia
1dl paahdettuja hasselpähkinöitä
1 tuore sitruuna
Kastikkeeseen:
1dl kermaa ja 0.5dl majoneesia
2rkl omenasosetta
1dl raastettua parmesaania
Loraus valkoviinietikkaa ja pirskaus sitruunamehua
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Tee näin:
Huuhtele lehtikaalit huolellisesti, ja revi niistä sopivan kokoisia paloja. Laita ne muovipussiin. Lisää suolaa puolen teelusikallisen verran, ja purista joukkoon parin sitruunaviipaleen mehu. Hiero lehtikaalia hetken aikaa ja kumoa sitten pussista lautaselle. Kaada myös päälle hasselpähkinät.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarkista maku. Valuta salaatin päälle juuri ennen tarjoilua. Nauti!

Alla olevalla videolla Marina esittelee Seiskan lukijoille suosikkireseptejään.