fbq
Kotimaa
23.06.2022 13:05
Teksti: Anni Niittylahti|Kuvat: Seiskan arkisto
Panu Rajala
"Tein raskaan virheen" - Lähestymiskieltoon tuomittu Panu Rajala avautuu blogissa: "Kolmen sekunnin väärä kädenliike"
Kotimaa
23.06.2022 13:05
Teksti: Anni Niittylahti|Kuvat: Seiskan arkisto

Varsinais-Suomen käräjäoikeus määräsi kirjailija Panu Rajalalle laajennetun lähestymiskiellon, jonka hakijana toimi Panun edesmenneen vaimon Marja Norhan tytär. Marja menehtyi viime vuonna äkilliseen sairauskohtaukseen. 

Lue myös: Panu Rajalalle laajennettu lähestymiskielto - edesmenneen vaimon tytär teki rikosilmoituksen intiimialueiden koskettelemisesta

Panu kommentoi lähestymiskieltoa ja Marjan tyttären syytöksiä tuoreessa blogikirjoituksessaan. 

- Ihminen tekee virheitä, sitä ei voi estää… Panu aloitti kirjoituksensa.

Panun mukaan hänen tekemänsä ainoa virhe on se, että myi rantatonttinsa Marjan tyttärelle ja tämän miehelle, ei asiat, joista tytär häntä syyttää. 

- Minä tein raskaan virheen myydessäni vanhan Tusculumini ja sen ympäriltä rantapalstan pariskunnalle, johon uskoin luottavani. Väärä luulo! Lähes vuoden olen saanut kestää vihakampanjaa, joka huipentui minuun kohdistuvaan syytteeseen ja tuomioon lähestymiskiellosta.

Varsinais-Suomen käräjäoikeuden asiakirjoissa lukee, kuinka Panu on useasti vieraillut rantatontilla kielloista huolimatta. Tytär teki tällöin rikosilmoituksen kotirauhan häirinnästä, mutta syytettä ei nostettu.

Lue myös: Näin Panu Rajala kommentoi lähestymiskieltoaan: "Tragifarssi"

- Kävelin muutaman kerran vanhaa polkuani pitkin heidän tyhjillään olleen tonttinsa poikki. Kaupanteon yhteydessä nimenomaan sovittiin, että kulkuyhteyteni polkua pitkin säilyy. Nyt se on tukittu lauta-aidalla ja valvontakameralla. Kävelystäni seurauksena kolme aiheetonta rikossyytettä ja sarja laittomia uhkauksia.

Panu kosketteli Marjan tyttären intiimialueita saunassa viime elokuussa. Kirjailijan käräjäoikeudelle antamansa kirjallisen lausunnon mukaan tytär oli vapaaehtoisena koskettelussa mukana. 

Blogikirjoituksessaan Panu kutsuu tekoaan ”kolmen sekunnin vääräksi käden liikkeeksi”.

- Kolmen sekunnin väärä kädenliike voi äkkiä kostautua. Tarjosin ositustilaisuuden jälkeen sisaruksille yhteisen saunaillan, kuten täällä on tapana. Ilta jatkui nauttien viiniä ja piirakkaa, jonka nuorempi tytär oli leiponut. Hänen miehensä soitti yöllä ja ilmoitti, että ”tästä et selviä vähällä”. Aamulla sain kuulla, että olinkin saunassa syyllistynyt seksuaaliseen häirintään!

Tytär alkoi saamaan Panulta kirjeitä, kun hän oli estänyt Panun puhelinsoitot, vaikka tätä oli kielletty olemasta yhteydessä naiseen. Panun mielestä kyseessä oli vain sovittelevat nimi- ja syntymäpäiväkortit sekä joulukirje. 

Lue myös: Panu Rajalan Marja-vaimo on kuollut - äkillinen sairauskohtaus vei hengen

-  Näin yksityisiä tuntemuksia ei pitäisi käsitellä saati levittää julkisuuteen. Ällistyin sitäkin, että naispuolinen käräjätuomari uskoi näkevänsä tulevaisuuteen: tällainen ”ahdistelu” tulisi osaltani jatkumaan ellei sitä lähestymiskiellolla pysäytetä! 

Juhannus on Panulla pilalla. 

- Eipä kuulu enää soitto eikä laulu juhannusrannalta. Tuskin roihahtaa kokko, jota virkavalta onkin viimeksi ansiokkaasti valvonut. Vanha tunnelma on menetetty. Mennyttä tutuille ja kyläläisille järjestämäni juhannusjuhlat. Mennyttä entinen ilo ja rakkaus. Muistot sentään jäivät ja kuolleen vaimoni hienot valokuva-albumit, joiden lehdiltä vielä riemu raikuu.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »