fbq
Kotimaa
26.01.2022 14:57
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Atte Kajova, Seiskan arkisto
Kirsti Paakkanen
IS: Tässä on Kirsti Paakkasen testamentti – muutti sisältöä ennen kuolemaansa: ”Kaikki omaisuuteni menee…”
Kotimaa
26.01.2022 14:57
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Atte Kajova, Seiskan arkisto

Kirsti Paakkanen siunattiin lauantaina (22.1.) haudan lepoon Helsingin Hietaniemessä. Hän kuoli 92-vuotiaana 3. marraskuuta.

Jo siunaustilaisuudessa oli aistittavissa se, että kulisseissa kuohuu.

Kirsti Paakkanen
Kirsti Paakkasen luottomiestä ei päästetty siunaustilaisuuteen.

Nimittäin Paakkasen luottomiestä ja ystävää, Kari Miettistä, ei siunaustilaisuudessa näkynyt. Seiska saikin selville, että hänellä oli tilaisuuteen porttikielto.

Miettinen ja Kirsti Paakkanen olivat tunteneet toisensa jo 47 vuoden ajan, joten Miettisen porttikielto herätti hämmennystä. Pian selvisi, että välejä hiersi riita testamentista.

Lue myös: Skandaali Kirsti Paakkasen hautajaisissa – luottomiehelle porttikielto: Taustalla 47 vuoden ystävyys

Muutti testamenttiaan useasti

Seiska on saanut Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudesta mielenkiintoisia dokumentteja. Dokumenteista käy ilmi, että luottomies Kari Miettinen ja laamanni Juhani Mäkinen hakevat käräjäoikeudesta määräystä Paakkasen pesänselvittäjiksi. Testamentista kertoi ensin Ilta-Sanomat.

Hakemuksen liitetietoihin on lisätty Paakkasen vuonna 2015 allekirjoittama testamentti. Tuolloin Paakkanen on ollut 86-vuotias.

Kirsti Paakkanen
Kirsti Paakkanen lähti viimeiselle matkalleen Jaguarin kyydissä.

Testamentista selviää, että hän on muuttanut sitä kumoamalla aiemmin laatimansa testamentin.

– Ilmoitan, peruuttaen aikaisemmat testamenttimääräykseni, viimeisen tahtoni ja testamenttini olevan seuraava…., Paakkanen kirjoittaa testamentissaan.

– Kaikki omaisuuteni velkojen kattamisen jälkeen menee säätiölle, joka perustetaan tämän testamenttini määräysten mukaisesti.

Samalla Paakkanen valtuutti testamentissaan perunkirjoittajiksi ja pesänselvityksen toimeenpanijoiksi Kari Miettisen ja laamanni Juhani Mäkisen.

Jälleen muutos

Paakkanen muutti testamenttiaan vielä kerran, vain vuotta ennen kuolemaansa.

Tuolloin muutos koski lähinnä säätiötä, ei niinkään hänen jo aiemmin määräämäänsä testamentin sisältöä.

Lue myös: Mitä tapahtui Kirsti Paakkasen miljoonille? Teki suuria peliliikkeitä vain hieman ennen kuolemaansa - kuva hauraasta allekirjoituksesta

Hän ei halunnut perustaa uutta säätiötä, sillä hän oli jo perustanut nimeään kantavan säätiön vuonna 1998. Samalla säätiön sääntöjä oli muutettu ja Paakkanen kuittasi muutokset myös testamentissaan.

– Muutetut säännöt vastaavat yksityiskohtaisesti 23.9.2015 tekemäni testamentin mukaisen perustettavan säätiön sääntöjä. Tämän vuoksi on tarpeetonta perustaa testamentin mukaista uuttaa säätiötä vaan testamenttini tarkoittama säätiö on nykyinen Kirsti Paakkasen Säätiö sr.

Hapero nimikirjoitus

Testamentin täydennyksen todistajina olivat Kari Miettisen vaimo ja Miettisten toinen pitkäaikainen yhteistyökumppani.

Naiset todistivat sen, että Paakkanen oli tehnyt muutoksen vapaasta tahdostaan, terveenä ja täydellä ymmärryksellä.

– Hän on tämän testamentin täydennyksen omakätisesti allekirjoittanut.

Kirsti Paakkanen
Kirsti Paakkasen hapuileva nimikirjoitus on tehty vain vuotta ennen miljonäärin kuolemaa. 

Testamentin täydennyksen Paakkanen on allekirjoittanut vuosi ennen kuolemaansa, 91-vuotiaana. Käsiala on ollut jo tuolloin melko hapero.

Marimekon mahtinainen testamenttasi reilusti yli 50 miljoonan euron omaisuutensa säätiölle, jota hallinnoi hänen luottomiehensä Kari Miettinen. Miettisen lisäksi toinen testamentin muutosta todistanut nainen istuu säätiön hallituksessa.

Mikäli testamenttia ei kyseenalaisteta, jättiomaisuus näyttäisi valuvan Paakkasen Keski-Suomessa asuvien sukulaisten ulottumattomiin.

Siteeratut kohdat ovat suoria lainauksia käräjäoikeudelle toimitetuista papereista.

Juttua muokattu 26.1.2022 klo 17.05: Otsikkoon lisätty Ilta-Sanomat (IS), joka kertoi Paakkasen uudesta testamentista ensimmäisenä.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »