fbq
Kotimaa
07.02.2023 11:45
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Timo Korhonen ja Seiskan arkisto
Tiina Forsby
Tappouhkauksia saanut Portion Boysin Tiina Forsby: "Tämä meni liian pitkälle"
Kotimaa
07.02.2023 11:45
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Timo Korhonen ja Seiskan arkisto

Uuden musiikin kilpailussa kisaava Portion Boys avautui hiljattain nettikiusaamisesta, joka kohdistui heidän jäseneensä JaloTiinaan (oik. Tiina Forsby). Tiina on saanut valtavasti törkeitä viestejä, eikä hän enää halunnut vaieta vakavasta asiasta.

JaloTiinan roolia on kyseenalaistettu yhtyeessä. Myös hänen ulkonäköään on ruodittu, ja monet viesteistä lietsoivat naisvihaa.

Tiina kertoo Seiskalle vointinsa vaihdelleen paljon viime viikon aikana. Kuitenkin se on parantumaan päin.

- Tiedän, etten ole tehnyt mitään väärää. Se on ensimmäinen asia, joka minut on pitänyt pystyssä. Tämä ajojahti ja kiusaaminen tuntuu epäoikeudenmukaiselta sekä hirveältä. 

Esiintyjä yrittää hakea tästäkin vastoinkäymisestä positiivisia puolia.

- Mutta tiedän, että joku merkitys tälläkin on. Tulen varmasti vahvistumaan entisestään, ja porukkamme tulee hioutumaan vielä enemmän yhteen.

Lue myös: Portion Boysin JaloTiina joutui somelynkkauksen uhriksi - järkyttävät törkyviestit julki

Kauheita uhkauksia

Tiina tietää, että elämässä sattuu välillä ikäviä asioita, mutta hän haluaa nähdä hopeareunuksen.

- On se voimakeinoni selviytyä kaikesta. En halua uhriutua. En todellakaan ylireagoi tähän asiaan, vaan tämä meni liian pitkälle. Kirkkaasti yli sen, mikä on hyväksyttyä.

- Siinä vaiheessa, kun henkeäni aletaan uhkailemaan, tai yllytetään toisia vahingoittamaan tai tappamaan minut, niin se ei ole ookoo. Sitä ei kenenkään pitäisi hyväksyä.

Artisti ei olisi pystynyt elämään itsensä kanssa, ellei olisi ottanut kiusaamista puheeksi. Hiljainen hyväksyminen ei ollut hänelle vaihtoehto.

- Tämä on yleismaailmallinen, vakava ongelma. Olen saanut muilta artisteilta paljon tukea. He ovat sanoneet, että hienoa kun jaksat taistella meidän muidenkin puolesta.

Lue myös: UMK ottaa kantaa Portion Boysin JaloTiinan nettilynkkaukseen: "Pidetään huolta, että.."

Portion Boys
Portion Boysiin kuuluvat (vasemmalta) Taiteilija Nieminen, JaloTiina, El Meissel, Kenraali Vahva ja A.P. Vuori.

Rakkaus voittaa vihan

Tiinasta tuntuu, ettei hän ole ansainnut näin kamalaa kohtelua. Häntä järkyttää, kuinka laaja ongelma nettikiusaaminen ja vihapuhe ovatkaan.

- Olen ymmärtänyt, että niin moni joutuu tällaisen kohteeksi. Toivon, että tästä puhumalla maailma muuttuu. Kiusaaminen on aina perseestä ja noloa. Toivoisin, että ihmiset arvostaisivat enemmän vapaa-aikaansa, itseään ja muita. 

Tiinalla on koko yhtyeen tuki takanaan, mikä on saanut hänet selviämään vaikeimmistakin hetkistä. 

- Pojat ovat tässä kanssani, ja ottaisivat sen törkypostin ja ”osumat” puolestani jos voisivat. Olemme tässä yhdessä, ja he tekevät kaikkensa, jotta minulla olisi parempi olla. He ovat alusta asti olleet sitä mieltä, että tämä ei ole yksin minun taisteluni, vaan meidän yhteinen.

Lue myös: Portion Boysin El Meissel avautuu vuorovaikutuksesta yleisöön: ”Se jopa vähän liikuttaa”