fbq
Kotimaa
13.05.2022 19:15
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Atte Kajova
Sami Garam & Nina Garam.
Sporttinen aviopari! Sami Garamin Nina-vaimo paljasti suunnitelmansa Kööpenhaminaan – julkkiskokki kuittasi heti: ”Älä valehtele!”
Kotimaa
13.05.2022 19:15
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Atte Kajova

Julkkiskokkina ja Stadin slangin taiturina tunnettu Sami Garam on lähdössä Nina-vaimonsa kanssa Kööpenhaminaan. Kaksikon kintut saattavat olla hieman hellänä 16. toukokuuta, sillä päivää aiemmin Tanskan pääkaupungissa juostaan maraton.

– Olemme ehkä treenanneet vähän liian vähän Köpiksen maratonia varten. Mutta olen aina sanonut, ettei keskeyttäminen ole vaihtoehto, Sami naulaa Seiskalle juoksukenkävalmistaja Brooksin tilaisuudessa Helsingissä.

Kyseessä on toinen kerta, kun Garamit taivaltavat kaksistaan 42 kilometrin ja 195 metrin mittaisen matkan. Avioparin maratonneitsyys meni viime lokakuussa Tukholmassa, joka oli Ninalle myös ensimmäinen kuningasmatka.

– Minulle taas se taisi olla jo 30:s maraton, Sami kertoo.

Lue myös: Kuvat! Julkkiskokki Sami Garamilla ja Nina-rakkaalla ensimmäinen mökkijuhannus avioparina – ”Ihastuin tähän paikkaan heti!”

Sami Garam & Nina Garam.

Ehti katsella maisemia

Marinoituneen maratonkokin oma maratonennätys on kymmenisen vuotta sitten Budapestissä pingottu 3.59.27. Viime syksyn Tukholman maraton oli Samille kuulemma ensimmäinen laatuaan, kun kokonaisaika painui päälle viiden tunnin.

– Se oli mahtavaa, ihan parasta! Ensinnäkin oli hyvää seuraa, Ninan kanssa oli kiva juosta. Toisekseen ehdin katsella, minkä näköinen kaupunki se Tukholma on, Sami myhäilee.

– Koska olen kokeneempi, annoin Ninan määrätä vauhdin. Kun häntä alkoi puuskuttaa, minäkin hiljensin vauhtiani. Ja silloinkin kun alkoi tehdä mieli juosta kovempaa, menin silti Niinan vauhtia.

Lue myös: Mitäh?! Veijarimainen tv-kokki Sami Garam kypsentää possua savupiipussa – katso Garamin kuuluisan lankkulohen resepti!

Sami Garam & Nina Garam.

”Älä valehtele!”

Terveydenhoitoalalla työskentelevä Nina suuntaa optimistisena Kööpenhaminan kaduille. Itseluottamusta antaa syksyn kenraaliharjoitus naapurimaa Ruotsin pääkaupungissa.

– Se meni ihan yllättävän hyvin, Tukholman maratonilla oli hauskaa. Tälläkin kertaa tavoitteena on vain päästä maaliin, Nina aprikoi.

– Älä valehtele! Aikasi Tukholmassa oli 5 tuntia 25 minuuttia, ja nyt pitäisi päästä sen alle. Eli 5.24 on minimitavoite, Sami naureskelee pilke silmäkulmassa.

Lue myös: Julkkiskokki Sami Garam ja Nina-rakas avioon maistraatissa – ”Hyvin intiimi seremonia”

Oli avioparin aika sitten mikä tahansa, yksi asia on varma: maratonin jälkeen tankataan huolella.

– Yritimme saada pöydän kuuluisasta ravintola Nomasta, muttemme onnistuneet. Onneksi Köpis on täynnä hyviä ravintoloita, eiköhän sieltä joku onnistu.

Kööpenhaminan maraton juostaan sunnuntaina 15. toukokuuta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cphmarathon (@cphmarathon)