fbq
Kotimaa
03.07.2022 16:30
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Timo Korhonen
Terho Häkkinen
Seksikäs-Suklaa houkutteli ravintolaan! Farmi Suomi -pehtoori Terho Häkkinen vieraili Helsingissä: ”Ovat sellaisia yöeläjiä”
Kotimaa
03.07.2022 16:30
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Timo Korhonen

Pieksämäkeläinen Terho Häkkinen, 58, päätyi Farmi Suomi -sarjan pehtooriksi koekuvausten kautta.

– Siellä oli kymmenisen miestä rivissä, mutta yleensä kerron, että hakijoita oli sata. Näin sarjaan pääsy tuntuu isommalta saavutukselta, Terho veistelee.

Pehtoorista on tullut tv-katsojien suosikki.

– Tuntemattomat tulevat iloisina juttelemaan. Matkamessuilla yhdessä perheessä oli neljä sukupolvea pehtoorifaneja. Pienin oli vaahtosammuttimen kokoinen ja vanhin kahdeksankymppinen.

Lue myös: Farmi Suomi -sarjan pehtoori Terho Häkkinen vaihtoi alaa: ”Olen torivalvoja ja matkaopas Pieksämäellä”

Juomamiehiä Terho ei ole. Sairauden takia hän sai kuitenkin uuden maksan vuonna 2011. – Sain varmaan nuorekkaan, parikymppisen maksan, Terho iloitsee.
Juomamiehiä Terho ei ole. Sairauden takia hän sai kuitenkin uuden maksan vuonna 2011. – Sain varmaan nuorekkaan, parikymppisen maksan, Terho iloitsee.

Kuvauksissa kömmähteli

Farmi Suomessa Terho tarkisti visusti ohjelman faktat.

– Sanoin, että minähän siinä saan isänniltä haukut, jos joku tehtävänanto on väärin, Terho taustoittaa.

Hän sai improvisoida kohtauksia. Välillä teki tiukkaa pysyä pehtoorin roolissa tuimana.

– Piti olla vakavin naamoin, kun kilpailijat hölmöilivät, Terho naurahtaa.

Kyliltä lainatut traktorit aiheuttivat kuvauksissa päänvaivaa.

– Kun traktori sammui, tarvittiin väkeä työntämään. Alamäessä sain koneen käyntiin ja pystyin ajamaan pihaan. Sieltä se piti hinata toisella traktorilla pois, Terho nauraa.

Lue myös: Vaikeuksia sopeutua kaupunkielämään! Farmi Suomi -sarjan pehtoori Terho Häkkinen: ”Syyllisyydentunne iski terassilla”

Hän ystävystyi kilpailijoiden kanssa. Taannoisella Helsingin-visiitillä oli myös tarkoitus tavata heitä, mutta kaupunki- ja perinne-elämän aikataulut törmäsivät

Seksikäs-Suklaa ilmoitti iltamyöhällä olevansa lähdössä kilpailijoiden kanssa ravintolaan. Minä sanoin, että en lähde, kun olin jo menossa nukkumaan. Ne ovat sellaisia yöeläjiä.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »