fbq
Kotimaa
22.05.2022 20:30
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: Kristian Wallin
Muotipoliisi
Seidi Haarla pukeutui lakanoihin, Minka Kuustonen on kuin morsian – Seiskan muotipoliisi ratsaa suomalaistähtien gaalapukeutumisen
Kotimaa
22.05.2022 20:30
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: Kristian Wallin

Seidi Haarlan kierrätetyistä lakanoista kyhätty asu on kuin nykytaide: sitä on vaikea ymmärtää, mutta luomuksen rohkea kekseliäisyys on ihailtavaa.

Asu on Emma Stapelsin käsialaa. Balenciagan ja Crocksin yhteistyöllä luodut korolliset kengät villasukkineen latistivat gaalatyyliä.

Arvosana: 7+

Seidi Haarla

Hääpuku uusiokäytössä

Alma Pöysti luotti Anna-Mari Pahkalan silkistä tehtyyn uniikkiin Bird-mekkoon, joka on alun perin morsiamen hääpuku. Malli ei mukaile vartaloa, mutta sitäkin enemmän kevään muhkeaa mekkotrendiä. Pirteä, säihkyvä väri kuvastaa hyvin kantajansa persoonaa.

Arvosana: 9

Alma Pöysti

Lue myös: Olisitko tiennyt? Tätä Jussi-palkinnon pokannut Alma Pöysti tekee vapaa-ajallaan: valovoimaisen tähden harrastus lyö ällikällä!

Kimmeltävä hyppyhaalari

Iina Kuustosen asun kultainen kimallus toimii aina punaisella matolla. Jumpsuit ei ole jokaisen kehon ihannevaate, mutta timmille Iinalle se istuu kuin nakutettu. Näyttävämmät korut olisivat tehneet kokonaisuudesta sähäkämmän, vaikkakin Kaarna Livingin korut olivat ekologinen ja eettinen valinta.

Arvosana: 8½

Iina Kuustonen

Lue myös: Iina Kuustonen istuu syntymäpäiväkuvassaan housut nilkoissa pytyllä, Armi Toivaselta yllättävä reaktio

Paluu Linnan juhliin

Anna-Maija Tuokon sähkönsininen luomus on Teemu Muurimäen käsialaa, ja on saanut suunnittelijan käsissä aivan uuden elämän. Anna-Maija nähtiin samaisessa mekossa vuoden 2014 Linnan juhlissa, mutta tuolloin asun etuosaa hallitsivat ristikkomaiset olkaimet. Mahtavaa tuunausta!

Arvosana: 9½

Anna-Maija Tuokko

Lue myös: Oho! Jussi-gaalassa säkenöinyt Anna-Maija Tuokko paljastaa yllättävän tarinan korvakorujensa taustalla: ”Kinusin näitä häneltä neljä vuotta!”

Suomi-filmin tunnelmaa

Arja Korisevan valkoinen pitsiunelma vei aikamatkalle kauas edvardiaaniseen aikaan. Rimpsuinen laahusasu muistutti enemmän operettipuvustusta kuin 2020-luvun gaalamuotia, mutta pukuvuokraamosta Arja lähtikin etsimään 1930-luvun Suomi-Filmin tunnelmaa.

Arvosana: 7

Arja Koriseva

Kuin morsian

Minka Kuustonen on ystävältään lainaamassa valkoisessa tyllimekossa kaunis kuin morsian. Kultainen käsilaukku on aiempi vintagelöytö Tallinnasta, ja pääsi jo toistamiseen mukaan Jussi-gaalaan. Kenties limenvihreät korkokengät eivät olleet natsaavin väri, mutta entisajan romantiikka ei asusta puuttunut.

Arvosana: 8+

Minka Kuustonen
Tilaa Seiskan uutiskirje! »