fbq
Kotimaa
07.01.2022 20:01
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram
Hans Välimäki
"S***anan tunarit!" Hans Välimäki tulistui kirjanpitäjänsä välittämästä viestistä
Kotimaa
07.01.2022 20:01
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram

Televisiosta tuttu ravintoloitsija Hans Välimäki, 51, pihisee kiukusta hallituksen toimista. Julkkiskokki avautuu asiasta julkisella Instagram-tilillään, jossa hän ennen avautumistaan julkaisi kirjanpitäjänsä viestin.

– Alustukseksi kirjanpitäjämme Jeren terveiset koronakorvauksista. "Uusin kustannustukikierros on tällä hetkellä käynnissä ja kohdistuu ajalle 1.6.2021-30.9.2021. Tähän ette ole valitettavasti oikeutettuja, koska yhtiö on perustettu vasta 2020, eikä sillä näin ollen ole vertailutietoja vuodelta 2019, joita tässä siis käytetään ja joissa edellytetään vähintään 30 % liikevaihdon laskua. Jouluna alkaneesta uusimmasta sulusta ei ole vielä mitään tietoja tullut. Oletettavasti kuuluu sitten seuraavan kustannustuen piiriin, mutta se taitaa mennä pitkälle kevääseen ennen kuin tulee hakuun. Pahasti myöhässähän nämä laahaavat ja ovat ihan riittämättömiä summia, mutta minkäs teet.”

Lue myös: Annokset ”pelkkää paskaa” – Kuppilat kuntoon -isäntä Hans Välimäki hurjasta avausjaksosta: En nauti ravintoloitsijoiden lyttäämisestä

– Toisin sanoen, kesän ja syksyn rajoitusten aiheuttamiin tulonmenetyksiin emme ole oikeutettuja, koska emme ole olleet toiminnassa edellisenä vuonna. Siis mitä v..ttua? Bardot ja kaikki tuoreet ravintolat ovat koronan kanssa kusessa siinä missä pidempään toimineet kuppilat, Hans kirjoittaa somessa.

Pitkässä viestissään tiukkasanainen keittiövelho antaa surutta palautetta hallitukselle sekä mainitsee myös keinot, miten asiat voitaisiin hoitaa.

– Tuoreimmat rajoitustoimenpiteet – ilmeisen kiireessä ja huonosti valmistellut – osoittavat hallituksen täydellistä piittaamattomuutta ravintola-alaa kohtaan. Kuten Kekkonenkin aikanaan totesi: Saatanan tunarit! Ja siltähän tämä nyt näyttää. Tunaroinnilta.

"Kaupat ja Alkot kiinni kuudelta"

Kaksi viikkoa sitten (23.12.) Hans toivotti v***n hyvää joulua koko ravintolaväelle. Tuolloinkin sanaseppo purki mietteitään hallituksesta ja sen tekemistä koronarajoituksista.

Mies antaa esimerkkiä tanskalaisten ja norjalaisten tekemistä tukitoimista, joista hän toivoisi myös Suomen hallituksen ottavan oppia.

– Naapurissa valtio maksaa koko lomautusajan palkan suoraan muutenkin pienipalkkaisen alan työntekijöille. Malli kuulostaa yksinkertaiselta, mutta silti niin mahdottoman vaikealta toteuttaa armaassa kotimaassamme.

– Jos ihan oikeasti halutaan kaikki mukaan ”koronatalkoisiin”, niin sen ihanteellisen yhtenäisyyden nimissä myös kaupat ja alkot voisivat sulkea ovensa kuuden maissa illalla. Ja koronapassit käyttöön myös niissä ja julkisessa liikenteessä samoin. Siis kaikkialla missä ihmisiä kokoontuu ja liikkuu. Yhteishengen nimissä. Vaikka tahto yhdessä tekemiseen olisikin kova, niin ravintolayrittäjät ja esiintyvät artistit maksavat (verojensa jälkeen) taas tämänkin sulun viulut, Hans jyrähti.

Miehen kommentti keräsi reippaasti yli 4 000 tykkäystä, ja myös Naughty Brgr -hampurilaisravintoloistaan tunnettu Akseli Herlevi oli samoilla linjoilla.

– Me maksetaan vuodessa veroja monta miljoonaa euroa ja kustannustukea on tullut noin 20k yhteensä tän parin vuoden aikana. Aivan vitun vitsi koko homma.

Lue myös: Hans Välimäki asetti yhden ehdon Kuppilat kuntoon -ohjelmalle: ”En ole halunnut lähteä sellaiseen”

Arkistovideo: Ukkomies Hans Välimäki käveli käsi kädessä jatkoille vieraan naisen kanssa

Tilaa Seiskan uutiskirje! »