fbq
Kotimaa
19.03.2023 16:30
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: Instagram, Seiskan arkisto
Mervi Kallio
Rohkea temppu! Mervi Kallio kapinoi Saudi-Arabiassa sääntöjä vastaan
Kotimaa
19.03.2023 16:30
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: Instagram, Seiskan arkisto

Urheilutoimittaja Mervi Kallio, 46, on parasta aikaa Saudi-Arabiassa Formula 1 -kauden 2023 toisen osakilpailun tiimoilta. 

Mervi on kohdannut matkallaan vääryyttä tasa-arvoasioiden suhteen. Hän raportoi asiasta Instagram-tarinoissaan, joissa kuvaa itseään hikisenä treenin jälkeen.

- Olen aina sitä mieltä, että missä tahansa maassa ollaan vieraana ja matkustetaan, niin aina pitää kunnioittaa sen maan kulttuuria ja tapoja, urheilutoimittaja alustaa tarinaansa.

- Mutta jos Formula 1 tulee Saudi-Arabiaan, me olemme länsimaisessa hotellissa ja minulle sanotaan, että "meillä ei ole naisille salia ollenkaan", kun kysyn, missä kerroksessa on sali... "Meillä ei ole naisille ollenkaan salia ja se ei ole okei mennä salille"..., hän kertaa kuulemiaan toimintaperiaatteita.

Lue myös: Urheilutoimittaja Mervi Kallio julkaisi harvinaisia somekuvia Joni-rakkaastaan rantalomalta – yhdessä jo 30 vuotta

Hotellin linjaus on saanut Mervin toimimaan.

- Silloin minä kapinoin! hän täräyttää.

- Se ei ole okei, että vuonna 2023 Saudi-Arabiassa, jossa halutaan olla nykyään hirveän suvaitsevaisia ja tasavertaisia, niin naiset ei saisi mennä salille. Watch me!

Lue myös: Maikkarilta yllätysloparit ottanut F1-toimittaja Mervi Kallio salamyhkäisenä: Tuleva työni liittyy urheiluun

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mervi Kallio (@mervikallio)

Mervi kertoo saaneensa runsaasti viestejä seuraajiltaan. Hän kommentoi salitempaustaan seuraajien huomautettua, että tänään on Minna Canthin päivä.

- En edes tajunnut, että on Minna Canthin päivä - tasa-arvon päivä. Olen yleensä poliittisesti korrekti tyyppi enkä hirveästi ota kantaa asioihin, mutta nyt alkoi niin paljon ärsyttää, että oli pakko ottaa. Osui oikealle päivälle! Mervi iloitsee.

Lue myös: ”Katsoi ylimielisesti ja halveksien” Juontajakaunotar Mervi Kallio sai tylyä kohtelua F1-varikolla – David Beckham pelasti tilanteen!

Naisten oikeudet Saudi-Arabiassa ovat puhuttaneet jo pitkään. Naisille tarkoitetut kuntosalit saapuivat valtioon vuonna 2017, eli Mervin kohtaamassa tapauksessa kyseessä lienee hotellin omat säännöt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mervi Kallio (@mervikallio)