fbq
Kotimaa
07.02.2023 07:00
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Matti Matikainen ja Seiskan arkisto
Risto Kaskilahti
Risto Kaskilahti odottaa jo eläkettä – näin suosikkinäyttelijä torjuu dementiaa
Kotimaa
07.02.2023 07:00
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Matti Matikainen ja Seiskan arkisto

Risto Kaskilahti ei pääse itse avaamaan kotinsa ulko-ovea, kun Seiskan reportteri ja kuvaaja saapuvat tekemään 60-vuotishaastattelua. Synttärisankari odottaa vieraitaan keittiön pöydän ääressä vaivalloisena mutta hymyissä suin.

Suomalaisten suosikkiviihdyttäjällä on vihdoin syytä iloon, vaikka tilanne ei olekaan ihanteellinen. Risto näet kuntoutuu parhaillaan molempien lonkkien leikkauksesta.

– Kumpaankin oli iskenyt nivelrikko. Kuluneiden tilalle vaihdettiin keinonivelet, ja toipumiseni on jo hyvässä vaiheessa. Mieli on virkeä, Risto iloitsee Seiskalle kävelykepit vierellään.

Lue lisää: Suosikkinäyttelijä Risto Kaskilahden kipuhelvetti: ”Reisi- ja lonkkaluut sahattiin poikki”

Risto tekee pötköllään lonkkia vahvistavaa jumppaa. Hänen on vielä popsittava vahvoja särkylääkkeitä jumpan sietämiseksi.
Risto tekee pötköllään lonkkia vahvistavaa jumppaa. Hänen on vielä popsittava vahvoja särkylääkkeitä jumpan sietämiseksi.

Kuntoon ja velattomaksi

Vaikka tarkkaa toipumisennustetta ei ole, Risto uskoo palaavansa teatterilavoille maaliskuun alkuun mennessä. Tavallaan lonkkaleikkaukset olivat myös eräänlainen välipysäkki ja uusi startti 60 vuotta täyttäneelle miehelle.

– Kyllä, nyt lähdetään aika nollasta rakentamaan! Odotan kyllä kovasti pääseväni kuntouttamaan itseäni. Kuntoileminen ja kunnon kehittäminen ovat olleet intohimoni, enkä aio antaa periksi nytkään.

– Ja pianhan se eläkeikäkin paukkaa päälle, enkä pane hanttiin ollenkaan. Se kuulostaa tosi kivalta. Odotan toki myös velattomuutta, että saisin maksettua kaikki lainat pois.

Risto on naimisissa näyttelijä Sari Puumalaisen kanssa. Heillä on kaksi lasta.
Risto on naimisissa näyttelijä Sari Puumalaisen kanssa. Heillä on kaksi lasta.

Lue myös: Risto Kaskilahti on huomauttanut vaimoaan ja tyttäriään yhdestä asiasta: ”Ei kuulu mielestäni kotiin”

Ristikoilla dementiaa kuonoon

Risto Kaskilahti ei kaipaa kotiseudulleen Viitasaarelle, sillä viime marraskuussa menehtyneen äidin myötä molemmat vanhemmat ovat haudan levossa. Sen sijaan Risto viihtyy kotosalla Helsingissä näyttelijävaimonsa Sari Puumalaisen kanssa.

– Katselemme erilaisia dokumentteja, varsinkin vaimo on niistä erittäin kiinnostunut. Itse tykkään tehdä ristisanoja ja sudokuja. Yritän niillä aivojumpata ja siirtää dementiaa kauemmas, Risto hörähtää.

Eläkepäiviään odotteleva mies mielisi myös matkustelemaan.

– Se on niin avartavaa ja hauskaa. Ja kallista! Olen käynyt noin 30 maassa, eli joitain vielä puuttuukin. Joku junamatka voisi olla hauska jossain vaiheessa, muttei sentään halki Siperian.

Tilaa Seiska tästä!
 
Oletko jo tilaaja? Lue tuoreimman Seiskan digilehti tästä.
 
Tuoreimman Seiskan löydät myös kaikista hyvin varustelluista Lehtipisteistä.
 
Kuulitko mehukkaan julkkisjuorun? Nappasitko kohukuvan? Soita 044 567 7777, tai lähetä vinkki lomakkeella.