fbq
Kotimaa
11.08.2022 15:18
Teksti: Julia Roine|Kuvat: All Over Press
Anna-Kaisa Pekonen
Poliitikko Aino-Kaisa Pekonen joutui petoksen uhriksi: ”Tuntuu aika nöyryyttävältä”
Kotimaa
11.08.2022 15:18
Teksti: Julia Roine|Kuvat: All Over Press

Kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen (vas.), 43, joutui petoksen uhriksi. Hän kertoi asiasta omalla Facebook-sivullaan

Lue myös: Kuva! Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen asuu entisessä asemapäällikön talossa!

Olen vuoden verran etsinyt Timeline-lautapeliä kaikenlaisilta kirppareilta. Taisin sitä täällä Facebookissakin kerran kysellä, jos jollain olisi turhaan nurkissa. Viime viikolla laitoin eräälle suositulle osto- ja myyntisivulle ilmoituksen, että haluan ostaa kyseisen pelin. Eipä aikaakaan, kun joku tarjosi minulle peliä, Anna-Kaisa kirjoittaa kuvatekstissään.

Näyttelijä Aku Hirviniemen sisko oli innoissaan. Hän oli vihdoin löytänyt kauan etsimänsä pelin. Myyjä oli luvannut lähettää poliitikolle tuotteen, kunhan Anna-Kaisa maksaisi postikulut. Anna-Kaisa siirsi kauppahinnan postikuluineen myyjän tilille ja jäi odottamaan pakettia.

Alkuviikosta kyselin myyjältä, joko hän on saanut pelin postiin. Viesti luettiin, mutta vastausta en saanut. Epäilykseni heräsivät, Anna-Kaisa sanoo.

Poliitikko kävi tarkastamassa, olihan maksu lähtenyt myyjälle ylipäätään. Siinä vaiheessa Anna-Kaisa huomasi, että maksun saajan nimi oli aivan eri kuin myyjän nimi. Hän kuitenkin päätti kysäistä vielä myyjältä, onhan rahat menneet oikealle tilille. Aino-Kaisa ei saanut koskaan vastausta viestiin, ja hän tajusi, että häntä on huijattu.

Tuntuu aika nöyryyttävältä. Rahallinen menetys ei ole suuri, mutta henkinen kolaus yllättää. Tunnen vähän häpeää. Miten olinkaan näin tyhmä? Miksi en varmistanut myyjän henkilöllisyyttä? Miksi en pyytänyt valokuvaa pelistä? Ja samaan aikaan järki sanoo, etten ole tehnyt mitään väärää. Luottamus ihmisiin on lähtökohta, ja tässä tapauksessa mikään ei antanut aihetta epäillä huijausta, Anna-Kaisa pohtii.

Anna-Kaisaa harmittaa eniten, ettei hän vieläkään saanut pitkään etsimäänsä peliä. Poliitikko on tehnyt ilmoituksen myyntisivuston ylläpitäjille ja rikosilmoituksen poliisille.

Lue myös: Tässä on Aku Hirviniemen julkisuudesta poissa pysynyt Antti-veli - katso harvinainen yhteiskuva!

Aino-Kaisa on ollut naimisissa Henri Pekosen kanssa vuodesta 2003. Pariskunnalla on kolme poikaa, Toivo, Väinö ja Unto.