fbq
Kotimaa
04.04.2022 13:03
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: Seiskan arkisto
Timo Soini
Podcast: Timo Soinilta suoraa puhetta perussuomalaisista: "Se on mun beibi"
Kotimaa
04.04.2022 13:03
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: Seiskan arkisto
Entinen ulkoministeri ja perussuomalaisten perustaja Timo Soini vieraili Jean Mancini -podcastissa ja kertoili mielipiteitään esimerkiksi koronapandemiasta ja Ukrainan pakolaisista.
 

Kysyttäessä Timon mielipidettä hallituksen toimista koronan aikana ex-ministerin sanallinen arkku aukeaa.

- Eihän minun perussuhtautumisesta tähän hallitukseen ole mitään epäilystä. Minä en pidä tästä hallituksesta ja sen kokoonpanosta, politiikasta enkä ideologiasta, hän sanoo suorasukaisesti.

- Mutta siihen nähden, kuinka hankala se alku oli, niin täytyy sanoa, että kyllä se aika kohtuudella meni. Kun ottaa globaalin vertailun, niin ei Suomi siinä hävennyt. Täytyy olla oikeudenmukainen, hän kuitenkin kehaisee.

Lue myös: Melkoinen heitto! Jaakko Saariluoma sai Possessa vierailleen Timo Soinin repeämään: ”Pistitpä paremmaksi!”

Timon mielestä hallitus on ollut kovilla.

- Onhan näillä vähän kova kohtalo, että kaksi vuotta pandemiaa ja sitten tulee sota. Mutta niin se meilläkin oli, että siinä oli pakolaiskriisiä ja muuta. Maailma kriisiytyy, hän vertaa.

Timo Soini

Koronapandemian nopea eteneminen on saanut Timon miettimään viruksen todellista alkuperää.

- Kyllä tämä tietysti mietityttää, miten maailmassa voi olla kaksi vuotta kestävä pandemia, kun espanjantaudista on sata vuotta. Kyllä tämä pitäisi ihan kunnolla tonkia, että mikä pöpö se oikein on, hän miettii.

Hän ei kuitenkaan halua spekuloida virusta sen enempää.

- Kyllä kai se virallinen totuus on, että se on sieltä jostain Kiinan lihatoreilta lähtenyt "China virus", mutta kyllä se jotenkin aika hyvin matkusti, Timo pohdiskelee.

Lue myös: Bussi ajoi kylkeen! Timo Soini kommentoi autokolariaan: “Suojelusenkelini oli hereillä”

Vuosien 2014-2015 Euroopan pakolaiskriisiä verrataan Ukrainan kriisiin nyt, kun kaksi miljoonaa pakolaista lähtee Ukrainasta. Soinilla on asiaan paljon sanottavaa.

- Kun ihminen lähtee henkensä hädässä, niin kuin useimmat pakolaiset lähtee - olkoon se sitten Afghanistan tai Irak tai mikä tahansa - niin kyllä tämä on aika alhaista vetää niin kuin nykypersut näyttää vetävän, että pistetään pakolaiskiintiö kokonaan kiinni, hän tyrmää.

- Eihän yksikään kristitty saati muu sivistynyt ihminen voi tuollaista esittää. Siellä on edelleen pakolaisleireillä äitejä ja lapsia, Timo kertaa.

Poliitikko kertoo oman vastauksensa siihen, miksi Ukrainan pakolaiset otetaan suopeammin vastaan.

- On helpompi hyväksyä samalta näyttävät ihmiset, saman uskonnon omaavat ihmiset. Vaikka Suomi on kastettujen pakanoiden maa, se kuitenkin näyttäytyy ihmisille helpompana. 

Lue myös: Timo Soini käy tiukkaa keskustelua kotona: Riitelen ilmastonmuutoksesta

Timo Soini

Kritiikistä huolimatta Timo tekee selväksi, että perussuomalaiset on hänelle yhä tärkeä.

- Perussuomalaiset on minun beibi - olen yksi perustajista. En minä heitä vihaa enkä inhoa, eivätkä perussuomalaiset vihaa eikä inhoa minua. Se on se pieni fanaatikkojen porukka, joka ei voi sietää. Suomessa on satojatuhansia persuja äänestäjiä, ja kyllä ne minua tuolla moikkaa.

Lue myös: Näin rakkaus syttyi! Timo Soini paljastaa kirjassaan ensitapaamisensa Tiina-vaimonsa kanssa

Kuuntele koko haastattelu: