fbq
Kotimaa
18.01.2022 09:00
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Timo Korhonen
Janni Hussi, Joel Harkimo
Podcast: Näin Janni Hussi suhtautuu kihlattunsa suvun rahoihin - avioehto puhuttaa: "Jollen suvulla on sitä pätää"
Kotimaa
18.01.2022 09:00
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Timo Korhonen

Viime syksynä kihlautuneet radiojuontaja Janni Hussi, 30, ja liikemies-poliitikko Joel Harkimo, 31, rakennuttavat parhaillaan miljoonalukaalia Joelin isän, liikemies Hjallis Harkimon naapuriin Sipooseen.

Lue myös: Jestas mitkä maisemat! Tältä näyttää Janni Hussin ja Joel Harkimon rakenteilla oleva lemmenlukaali

Pariskunta kaavailee häitään ensi kesälle.

Joel ja ystävänsä Jani Junnila vetävät Seminuoret sijoittajat -podcastia, jonka vieraana kuultiin vastikään Jannia. Maanantaina (17.1.) julkaistussa jaksossa kolmikko keskusteli muun muassa avioehdosta. Janni paljasti, että pariskunta aikoo tehdä avioehdon ja turvata näin omat omaisuutensa eron varalta.

– Kyllä. Kyllä mä olen ehdottomasti sitä mieltä. Tää on myös sellainen aihe, mistä sä et ikinä suostu juttelemaan mun kanssa, Janni totesi viitaten puolisoonsa.

Avioehtosopimuksella voidaan varmistaa, ettei kummallakaan tai toisella ole avio-oikeutta toisen omaisuuteen mahdollisen avioliiton purkamisen yhteydessä. Vaihtoehtona on myös sulkea avio-oikeus pois joko kokonaan tai osittain.

Joel oli aiheesta suhteellisen hiljaista poikaa, mutta Janni perusteli näkemyksiään. Pariskunta on tahoillaan yrittäjiä, mutta heillä on myös yhteisiä bisneksiä.

– Fakta on kuitenkin se, että Jollen suvulla on sitä pätää. Puhutaan nyt asioista oikeilla nimillä. Mä en oo mitenkään oikeutettu niihin, jos semmoinen tilanne tulee. Enkä mä haluaisinkaan olla oikeutettu niihin tai koskea niihin, Janni totesi.

Lue myös: Hjallis Harkimo tienaa 10 kertaa enemmän kuin Joel Harkimo

– Vastaavasti sitten taas mä oon rakentanut mun omaa firmaa. Mä koen, että jos me erotaan niin, anteeksi nyt vaan, se ei ole sun ansiota jos siellä on omistuksia tai rahaa tilillä. Mun mielestä se on vaan fair play, että on avioehto, Janni sanoi Joelille.

Jannin mukaan yksi parin yhteisistä bisnesprojekteista vaatii avioehtoa.

– Jo ihan muutamien yritystoiminta-asioiden takia sellainen on hyvä olla. Me ollaan mukana itse asiassa myös yhdessä sellaisessa yrityksessä, missä se vaaditaan, että avioehto on ainakin näiden omistusten osalta, Janni taustoitti.

Joel vihjasi, että aiheesta keskusteleminen oli hänelle epämukavaa. Joel kertoi ulkoistavansa paperihommat.

– Kyllähän testamentin sekä avioehdon tekeminen on aika tärkeää. Mut jotenkin mä näen sen niin, että sulla on Janni juristi ja mulla on juristi. Sitten me mennään omille juristeillemme kertomaan, tai kirjoitetaan yhteiset speksit meidän molempien juristeille, laitetaan nimet pahviin ja tästä ei ikinä tarvitse keskustella, Joel summasi nauraen.
 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »