fbq
Kotimaa
28.01.2022 14:32
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Atte Kajova
nina mikkonen
Painajainen! Nina Mikkonen joutui varkaiden ja karkean vandalismin uhriksi - "Todella harmillista"
Kotimaa
28.01.2022 14:32
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Atte Kajova

Nina Mikkosta kohtasi torstaina (27.1) ikävä yllätys, kun hän istahti autonsa rattiin kotinsa parkkipaikalla Itä-Helsingissä.

- Käynnistin auton, ja yhtäkkiä alkoi aivan hirveä meteli ja polttoaineen käry tulvi auton sisään. Se ääni oli ihan kuin nuoriso olisi virittänyt pärisevää moottoripyörää. Ajattelin, että herranjumala, koko auto räjähtää, ellen pistä sitä äkkiä sammuksiin, Nina kertoo Seiskalle.

Lue myös: Nina Mikkonen järkyttyi: Saimme peräämme kaikenlaisia vainoajia ja häiriköijiä

Hän hoksasi heti, että autosta oli vohkittu yön aikana katalysaattori. Nina tietää, että katalysaattorivarkaudet ovat yleistyneet Suomessa hurjasti. Ammattilaisvohkijat kähveltävät katalysaattoreita niiden sisältämien arvometallien vuoksi.

Hankala paperisota

Ninan päivä meni pilalle, kun töihinlähdöstä ei tullut mitään. Hän ryhtyi tekemään sähköistä varkausilmoitusta poliisille. Kaavakkeen täyttäminen oli lukihäiriöiselle Ninalle hankalaa, sillä sivusto ei tarjonnut yksinkertaista väylää katalysaattorivarkaudesta ilmoittamiseen. 

- Jos katalysaattorivarkaudet ovat valtavan yleisiä, miksi siellä sivustolla ei ole omaa osiota niille? Ilmoituksen tekemisestä on tehty kauhean monimutkaista! Nina paheksuu.

- Onneksi lopulta onnistuin tekemään rikosilmoituksen, vaikka se oli työn ja tuskan takana.

Nina otaksuu, että voroja tuskin saadaan vastuuseen tekosistaan.

- Eihän nämä koskaan jää kiinni. Ei poliisilla varmaan ole riittävästi resursseja tällaisten selvittämiseen.

Kovia kokenut auto seisoo nyt korjaamolla ja odottaa jonossa uutta katalysaattoria.

- Autoliikkessä kävi selväksi, että heillä on valitettavasti vino pino tätä samaa ongelmaa korjattavana. Paljon muitakin autoja on joutunut vandalismin uhreiksi.

Sijaisauto viikoksi

Nina on asioinut myös vakuutusyhtiön kanssa.

- Vakuutusyhtiön sähköisen asioinnin kanssa oli myös vaikeuksia. Kun sitten jouduin hoitamaan puhelimitse asiaa, niin sekin on tehty hankalaksi, kalliiksi ja aikaa vieväksi. Lopulta tultiin kuitenkin virkailijan kanssa yhteispelillä maaliin, Nina kertoo.

- Minulla on onneksi sellainen vakuutus, että saan seitsemäksi päiväksi sijaisauton. Mutta jos oma autoni seisoo korjaamolla pidempään, työni tekeminen hankaloituu, Nina sanoo.

Lue myös: Nina Mikkonen uudesta aluevaltauksestaan: Toivottavasti päättäjät heräisivät

Auto on Ninan työn kannalta välttämätön, sillä hän matkustaa ympäri Suomen työkeikoillaan. Nina on jo joutunut perumaan joitain töitään pitkäkyntisten takia.

- Tämä on harmillista. Yksityisyrittäjälle aika on rahaa. Tuntuu myös tosi ikävältä maksaa vakuutuksen omavastuuta. Kun sitä maksaa nyt tavallaan sille varkaalle, kun ei ole itse möhlinyt mitään liikenteessä, Nina harmittelee.

Nina kertoi katalysaattorinsa varastamisesta Instagram-tilillään. Hänelle on satanut viestejä saman kokeneilta kohtalotovereilta.

- Olen saanut valtavasti viestejä. Minulle on kerrottu, että katalysaattoreita on varastettu autoista omasta autokatoksesta ihan keskellä päivääkin.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »