fbq
Kotimaa
29.11.2022 10:30
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram
krista parmankoski
Olympiamitalisti Krista Pärmäkoski löi tiskiin strategiset mittansa – "Siinä se nyt on"
Kotimaa
29.11.2022 10:30
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram

Hiihtäjä Krista Pärmäkoski, 31, julkaisi testituloksensa.

Lue myös: Tiesitkö? Krista Pärmäkoski on todellinen jauhopeukalo – tätä huippuhiihtäjän herkkua himoitaan!

Krista Pärmäkoski on voittanut urallaan muun muassa kaksi MM- ja olympiahopeaa, kolme MM-pronssia ja viisi olympiapronssia. Krista julkaisi nyt yllättäen testituloksensa vuodelta 2006, jolloin hän oli teini-ikäinen.

– Siinä se nyt on: kesällä 2006 tehdyn mattotestin tulokset. Olin 15 vuotias ja harjoitusohjelmaa olin opetellut noudattamaan pari vuotta. Hiihtovauhti riitti jo ikäluokan kärkiporukkaan, kesälajeista yleisurheilu sekä suunnistus oli mukana ohjelmassa, mutta nyt saatiin myös numeroita harjoittelun tueksi. Tai en minä mutta valmentaja sai! Krista kirjoittaa Instagram-tilillään.

Krista on sitä mieltä, että välillä tulokset antavat vääristyneen kuvan etenkin nuorille ja heidän vanhemmilleen.

– Testituloksista liikkuu urheilussa paljon huhuja, ja välillä todellisuudesta vääristyneet tarinat luovat epärealistisen kuvan nuorille ja heidän vanhemmilleen. Mun testituloksista tietysti huomaa, että jonkinlaista lahjakkuutta oli kestävyyslajeihin, mutta arvosana 3/5 aerobisesta kapasiteetista myöskin kertoi, että töitä on edessä.

"Tulosten perusteella ei kannata tuomita"

Kristan rasvaprosentti oli tuolloin 24,4 prosenttia. Pituutta urheilijalla oli 160 cm ja painoa 57 kg.

Ja sitten aihe, joka on paljon puhuttanut urheilussa viime aikoina: kuten testituloksista näkee, mun rasvaprosentti oli tuolloin 24,4%. Varsinkaan nuorilla kehon virittäminen tai kehonkoostumuksen tuijottaminen ei saa olla harjoittelua määrittävä tekijä. Enemminkin pitää varmistaa, että kehossa on riittävästi rasvaa, jotta voi ylipäänsä kehittyä, Krista alleviivaa ja lisää:

– Suosittelen käymään jo nuorena mattotestissä, mutta tulosten perusteella ei kannata tuomita tai turhautua. Urheilussa ei ole pikavoittoja, mutta kehitystä tulee kun jaksaa toistaa oikeita, yksinkertaisia asioita!

Lue myös: Lyökö Krista Pärmäkoski hiihtomonot naulaan? Huikean hiihtouran loppu lähenee – paljastaa yllättävän tulevaisuudennäkymä

Krista Pärmäkoski
Huippuhiihtäjä kertoi taannoin Seiskalle, ettei tiedä vielä itsekään, jatkuuko loistelias ura tämän kauden jälkeen.
Tilaa Seiskan uutiskirje! »