fbq
Kotimaa
25.11.2022 12:05
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: All Over Press
Victoria
Oho! Tällaisena et ole nähnyt prinsessa Victoriaa
Kotimaa
25.11.2022 12:05
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: All Over Press

Ruotsin kruununprinsessa Victoria vieraili vastikään Kenian pääkaupungissa Nairobissa Norjan kruununprinssi Haakonin kanssa.

Video: Miljonääri-Henkka 1 | Henry Aflecht paljastaa shokkitaustansa: Osoitin aseella kaveria päähän

Kyseessä on YK:n kehitysohjelman (UNDP) järjestämä vierailu. Haakon on ollut ohjelman hyväntahdon lähettiläs vuodesta 2003 saakka, ja hän on erikoistunut taistelemaan maailmanlaajuista köyhyyttä vastaan. Victoria aloitti edustustehtävässä vuonna 2016.

Prinsessan ja prinssin vierailun ohjelmaan on sisältynyt useita erilaisia kenttävierailuja, joissa UNDP esittelee toimintaansa esimerkiksi jätehuollon, biologisen monimuotoisuuden suojelun ja talouskehityksen parissa.

Lue myös: Victoria edusti ötökkämekossa – tätä vaatemerkkiä prinsessa suosii

Victoria
Prinsessa Victoria tapasi paikallisia.

Prinsessa tapasi vierailullaan paikallisia ihmisiä Northern Rageland Trustissa (NRT). Hänet puettiin vierailunsa aikana perinteiseen asuun, ja hän vastaanotti myös lahjoja.

NRT on Ruotsin hallituksen kumppani paikallisyhteisöjen kestävän kehityksen edistämisessä sosioekonomisten ja ilmaston aiheuttamien haasteiden ratkaisemiseksi.

Lue myös: Tänne kruununprinsessa Victoria pakenee julkisuutta – leikkii tavista piilopirtissä

Victoria
Victoria puettiin perinteikkääseen asuun.

UNDP:n järjestämässä vastaanotossa prinsessa piti tärkeän puheen. 

- Haluaisin palauttaa mieleen vuoden 2030 agendan ydinasiat, jotka ovat ihmiset, vauraus, planeetta, rauha ja kumppanuudet. Vaikka nämä ovat arvokkaita meitä ohjaavia elementtejä jatkuvalle työllemme sekä Keniassa että maailmanlaajuisesti, olen varma siitä, että ihmiset ovat kaiken sen keskiössä, mitä haluamme saavuttaa. Vain tapaamalla ja vahvistamalla ihmisiä, voimme nähdä todellisen muutoksen.

Lue myös: Tyrmäävä asu! Kruununprinsessa Victoria sädehti upeassa leningissä konsertissa

Victoria
Prinsessalle ihmisoikeusasiat ovat lähellä sydäntä.
Tilaa Seiskan uutiskirje! »