fbq
Kotimaa
13.05.2022 17:00
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Kristian Wallin & AOP
Marko Anttila.
Nyt loppuu leikki! Marko ”Mörkö” Anttila täräyttää suorat sanat Seiskalle - hyökkää äärimmäisen nälkäisenä MM-kultajahtiin: ”Se on ollut iso unelma”
Kotimaa
13.05.2022 17:00
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Kristian Wallin & AOP

Heti kättelyssä huonoja uutisia Leijonien vastustajille: Marko "Mörkö" Anttilan vatsa ei ole täynnä. Kuten ei ole koko Suomen jääkiekkomaajoukkueenkaan.

Yllä olevalla videolla Marko "Mörkö" Anttila Seiskan MM-kisahaastattelussa!

Ei, vaikka Leijonat on tuore olympiavoittaja ja maailmanmestaruuksia on napsunut vyölle jo kolme. Ennakkosuosikki Suomella ei ole minkäänlaisia vaikeuksia latautua tänään perjantaina (13.5.) käynnistyviin jääkiekon MM-kotikisoihin.

Lue myös: Suomen vaatimattomin mies? Jättisummia tahkonnut Sami Vatanen NHL-miljoonistaan: "Voin ostaa ruokakaupasta mitä tarvitsen"

– Ei ollenkaan. Se on hieno mahdollisuus eikä voittamiseen kyllä kyllästy. Se on hienoa hommaa, Mörkö, 36, mehustelee Seiskalle.

Lue myös: Valtteri Filppulalta suoraa puhetta: tätä mieltä Stanley Cup-voittaja on Leijonien uudesta kotiluolasta Tampereella – kylmänviileä vertaus NHL-areenoihin

Kiekkohullu Suomi seuraa herkeämättä Leijonien otteita MM-kotikisoissa. – Jokaiseen otteluun on varmasti tulossa paljon Suomi-faneja. Hieno halli ja hienot puitteet, joten yritetään myös pelata hyvin, Mörkö-Marko lupaa.
Kiekkohullu Suomi seuraa herkeämättä Leijonien otteita MM-kotikisoissa. – Jokaiseen otteluun on varmasti tulossa paljon Suomi-faneja. Hieno halli ja hienot puitteet, joten yritetään myös pelata hyvin, Mörkö-Marko lupaa.

Unelma toteutuu

Mörkö-Marko räjäytti tiensä kansallissankariksi keväällä 2019, kun Suomi voitti verrattain nimettömällä nipulla sensaatiomaista MM-kultaa Bratislavassa. Tuona keväänä duunarihyökkääjänä tunnetusta isosta miehestä kuoriutui isojen pelien pelaaja.

Lue myös: Toimittajan kommentti: Pienen pojan epätoivoinen ilme kiteytti Leijonien kultajuhlien karmeuden – Pensselisetä-Björninen osoitti suuruutensa, mutta Yleisradiota tuli ikävä

Peräti 203-senttinen Lempäälän jätti lukeutuu Leijonien päävalmentaja Jukka Jalosen luottopelaajiin, joka päästetään tänä iltana irti Norjaa vastaan. Pöytä on katettu.

– Kotikisat on ollut iso unelma jo siitä saakka, kun tiesi, että kisat ovat tulossa tänne. Onhan tämä hieno mahdollisuus, Mörkö myhäilee.

Lue myös: ”Ei voi v***u olla totta” – Tampereella tyrmistyttiin uudesta monitoimiareenasta: 120 miljoonaa maksaneen Nokia Arenan puitteet heittämällä NHL-tasoa – video!

Suomen nimellinen nelosketju tekee tehtaan takuulla laatujälkeä. Kuvassa ketju liekeissä helmikuun voittoisassa olympiafinaalissa Venäjää vastaan.
Suomen nimellinen nelosketju tekee tehtaan takuulla laatujälkeä. Kuvassa ketju liekeissä helmikuun voittoisassa olympiafinaalissa Venäjää vastaan. Kultamitalin ratkaisseesta voittomaalista vastasi Hannes Björninen.

”Pakko sanoa ’95”

Mörkö muodostaa MM-kotikisoissa pomminvarman nimellisen nelosketjun yhdessä Hannes Björnisen ja Saku Mäenalasen kanssa. Kolmikko oli vauhdissa jo viime vuoden MM-karnevaaleissa Riiassa ja helmikuussa Pekingin olympiakultajoukkueessa.

– Kova turnaus on tulossa. Näistä kovista peleistä pyrkii vain nauttimaan, on hienoa päästä mittaamaan itsensä. Motivaatio on kova.

Lue myös: Kauhistuksen kanahäkki! Leijonien sankaripelaaja hyökkää hurjannäköisenä MM-kultajahtiin: ”Näyttää pahemmalta kuin onkaan”

Koko kansakunta toivoo, että Mörkö ja kumppanit tarjoaisivat MM-kotikisoissa unohtumattomia hetkiä. Mutta mitkä ovat Markon omia mieleenpainuvimpia Leijona-muistoja lapsuudesta?

– Pakko sanoa se ’95. Silloin olin jo 10-vuotias, niin tajusinkin jotain pelistä. Olihan se makea fiilis. Siitä on paljon hyviä muistoja. Veljen kanssa silloin niitä pelejä paljon katseltiin.

Suomi – Norja perjantaina 13. toukokuuta C Morella ja MTV3:lla klo 20.20.

Nyt loppuu leikki! 203 senttiä ja yli 100 kiloa lempääläistä laatulihaa on valmiina vastustajien kaatoon. Tänä iltana Marko Anttila aloittaa Norjasta.
Nyt loppuu leikki! 203 senttiä ja yli 100 kiloa lempääläistä laatulihaa on valmiina vastustajien kaatoon. Tänä iltana Marko Anttila ja Leijonat aloittavat Norjasta.