fbq
Kotimaa
01.12.2022 13:00
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Heidi Heikkilä
Amadeus Lundberg
Mystinen sairaus! Amadeus Lundbergin kiertue peruttiin viime tingassa
Kotimaa
01.12.2022 13:00
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Heidi Heikkilä

Laulaja Amadeus Lundberg, 33, tiedotti eilen keskiviikkona sosiaalisessa mediassa joutuneensa pitkälle sairauslomalle. Amadeus ilmoitti sairastumisestaan vain päivää ennen suunnitellun joulukonserttikiertueensa alkamista.

Tangokuninkaan oli tarkoitus esiintyä kirkoissa Valon joulu -konserteissaan joulukuussa. Nyt koko seitsemän konsertin kiertue on peruttu. Seiska oli konserttikiertueen yhteistyökumppani.

Pitkä sairausloma

Sairastunut Amadeus jättää esiintymislavat pitkäksi aikaa.

- Olen sairaslomalla loppuvuoden, ja lepo ja tervehtyminen menee nyt kaiken edelle, jotta sitten terveenä jaksaa taas laulaa, Amadeus taustoitti vointiaan somessa.

Lue myös: Tangokuningas Amadeus Lundberg kyllästyi yksinäisyyteen - myöntää nyt: "Kaipaan sitä"

Marraskuun alussa Amadeus perui yhden konserttinsa Järvenpään kirkossa. Tuolloin hän kertoi syyksi nuhakuumeen.

Mitä ilmeisimmin nyt kyse on vakavammasta sairaudesta. Amadeus on aiemmin kertonut vakavista masennuskausistaan ja ahdistuksestaan, joihin hän on saanut ammattiapua.

- Amadeuksen voinnista tiedän sanoa, että on hyvä, kun saa nyt levätä ja latailla akkuja, Amadeuksen manageri Terhi Sytelä viestittää Seiskalle.

Korvaava esiintyjä

Amadeus kertoo somessa, että peruttujen konserttien lippuhinnan saa takaisin palautuksena.

Osassa Amadeuksen joulukonserttikiertuepaikoissa järjestetään samana iltana toinen joulukonsertti.

Alavuden kirkossa 8.12. ja Launeen kirkossa 12.12. järjestetään Mikko Mäkeläisen Näin sydämeeni joulun teen -kirkkokonsertit. Myös Laajasalon kirkossa Helsingissä järjestetään konsertti sunnuntaina 18.12. Sen esiintyjä selviää myöhemmin.

- Kaikki ostetut liput Valon joulu – konsertteihin kelpaavat sellaisinaan lipukkeina Mikko Mäkeläisen joulukonsertteihin Alavudelle ja Lahteen sekä Laajasaloon. Näissä konserteissa muusikoina ovat upeat pianisti Samuli Jokinen ja viulisti Lotta Marie, Amadeus vinkkaa.

Lue myös: Amadeus Lundberg esittelee tuliterän asuntonsa – ”Meri antaa vapauden tunteen”

- Minua harmittaa, etten itse pääsekään musisoimaan ja nauttimaan joulun tunnelmasta kanssanne. Mutta toivotan sydämestäni ihanaa joulun odotusta kaikille, Amadeus kirjoittaa.

Ensi keväälle Amadeuksella ei ole suunnitteilla esiintymisiä.