Bloggaaja ja yrittäjä Natalia ”Nata” Salmelan pihamaalla on kuhinaa, kun Seiskan Grillisota-sarjan kuvaukset ovat täydessä vauhdissa. Kisaa tuomaroiva Nata ottaa vastaan kesän kuumimman kokkauskilpailun osallistujat Esko Eerikäisen ja Hanna Kinnusen.
Jälkiruoka kruunaa kaiken
Kun kisaajat ovat osoittaneet taitonsa pääruokien tekemisessä, on aika yhteisen haasteen. Nata Salmela on kehitellyt kekseliään rinkelibuffet’n, jossa kisaajat saavat täyttää ja koristella grillipaahdetut rinkelit.
Käytettävissä on muun muassa syötäviä kukkia ja tuoreita marjoja. Kaksikko tarttuu veitsiin ja ryhtyy kyhäämään makeita annoksiaan.
– Teen tästä sellaisen graafisen näköisen. Pilkon rinkelin ja asettelen päälle nutellaa, mansikoita ja sitruunamelissaa. Tästä koristelusta tulee ihan sellainen fiilis kuin lapsena, Hanna Kinnunen iloitsee.
– Tää on niin kaunis! Minun rinkelini muistuttaa lasten synttärikakkua, Esko Eerikäinen nauraa mansikkarahkalla ja vadelmilla kuorrutetulle jälkkärilleen.

Lue myös: Seiskan Grillisota -alkuperäissarja alkaa – mukana kaksi kaikkien tuntemaa huippukilpailijaa!
Hanna kerää kuvauspäivän edetessä itsevarmuutta tekemiseensä.
– Juuri mietin, että aion ottaa ohjat käsiini ja grillata tulevissa pihatalkoissamme, Salkkarit-tähti julistaa.
Hän ei ole aikoihin pitänyt grillijuhlia kotonaan.
– Talomme piha itse asiassa valmistuu kesällä, joten se olisi aivan loistava idea. Kyllä ainakin yhdet grillibileet pitää tänä kesänä järjestää.
Esko puolestaan inspiroitui kuvauksissa käytettävästä grillistä.
– Olen nyt oppinut Natalta, miten tuota grilliä käytetään. Eiköhän tänä kesänä tule valmistettua ruokaa paljon enemmän, hän intoilee.

Kesäiset grillirinkelit
Tarvitset:
Keski Company paahtorinkeleitä
Vadelmia, mansikoita, pensasmustikoita
Mansikkarahkaa
Nutellaa
Turkkilaista jogurttia
Syötäviä kukkia
Sitruunamelissaa
Tee näin:
Paahda halkaistut rinkelit grillissä. Täytä haluamillasi makeilla täytteillä, kuten mansikkarahkalla ja tuoreilla marjoilla. Viimeistele syötävillä kukilla ja sitruunamelissan lehdillä. Nauti!
Kuvausjärjestelyt: Sari Koskinen ja Raija Sailos
Kuvauspaikka: Nata Salmelan piha
Grilli: Traeger
Viinilinna: DIVICI Prosecco Rosé organic, ZENSA Organico puna-, valko ja rosé viini, jälkiruokaviini La Caliera Moscato d´Asti