fbq
Kotimaa
24.01.2022 20:54
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: All Over Press, Instagram
Thierry Mugler
Muotisuunnittelija Thierry Mugler on kuollut: "Rohkaisi ihmisiä ympäri maailmaa"
Kotimaa
24.01.2022 20:54
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: All Over Press, Instagram

Ranskalainen muotisuunnittelija Thierry Mugler on kuollut 73 vuoden iässä. Hän menehtyi eilen sunnuntaina (23.1.). Suru-uutisesta ilmoitettiin Mugler-brändin somekanavissa. 

- Muglerin muotitalo ilmoittaa hyvin surullisin mielin, että Manfred Thierry Mugler on menehtynyt. Hän oli visionääri, jonka mielikuvitus muotisuunnittelijana, hajuvesivalmistajana sekä imagonluojana rohkaisi ihmisiä ympäri maailmaa olemaan rohkeampia ja unelmoimaan isommin joka päivä, muotitalon Instagram-tilillä kirjoitetaan.

Tiedottaja kertoo muotilegendan kuolleen ”luonnollisista syistä”.

Arvostettu huippusuunnittelija

Mugler syntyi vuonna 1948 Strasbourgissa. 1970-luvulla hän avasi ensimmäisen liikkeensä Pariisiin. 1980-1990-lukujen myötä hänestä maailmanlaajuisesti tunnettu teatraalisista, rohkeista ja ainutlaatuisista luomuksistaan. Vuonna 1992 syntyi Muglerin huippusuosittu Angel-hajuvesi. 

Mugler-muotitalon taidonnäytteitä on nähty vuosien saatossa lukuisten julkkisten yllä. Muun muassa David Bowie, Rihanna ja Beyoncé ovat käyttäneet luksusmerkin vaatteita. Myös Lady Gaga tunnetaan brändin suosijana. Lisäksi huippumalli Bella Hadid sekä näyttelijät Nicole Kidman ja Demi Moore ovat sonnustautuneet Muglerin pukuihin.

Lue myös: Muotisuunnittelija Virgil Abloh on kuollut 41-vuotiaana – supertähdet ottavat osaa suruun

Cardi B
Cardi B:n vuoden 2019 Grammy-gaala asu on ikoninen. Se kuuluu syksyn 1995 Muglerin mallistoon. Luomus on saanut inspiraatita Botticellin 1400-luvun maalauksesta Venuksen syntymä.
Lady Gaga
Lady Gaga debytoi catwalkilla Muglerin muotinäytöksessä vuonna 2011.
Lady Gaga
Lady Gagan tiimi House of Gaga loi Muglerin vuoden 1991 origamipuvusta oman versionsa vuonna 2008.
Kim Kardashian
Kim Kardashian räväytti vuoden 2019 MET-gaalassa märällä ja läpikuultavalla lookillaan. Kaunottarella on päällään Muglerin mekko.
Tilaa Seiskan uutiskirje! »