fbq
Kotimaa
27.01.2022 06:30
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Seiskan arkisto, Samuli Karala
elias hämäläinen, elias hyle
Muistatko huumekohussa rypeneen X Factor -voittaja Elias Hämäläisen? Tältä hän näyttää nyt - julkaisee uutta musiikkia
Kotimaa
27.01.2022 06:30
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Seiskan arkisto, Samuli Karala

Parikymppinen Elias Hämäläinen voitti keväällä 2010 Suomen ensimmäisen X Factor -laulukilpailun ja nousi hetkellisesti kuuluisuuteen. Ennen kisaa Elias toimi pitkään katumuusikkona Helsingissä. Laulukisan voitto poiki miehelle levytyssopimuksen.

Eliaksen laulu-ura sai kuitenkin ikävän alun, kun paljastui, että hän oli saanut vuonna 2002 sakkotuomion nuorena henkilönä tehdystä huumausainerikoksesta. Elias oli yrittänyt 17-vuotiaana salakuljettaa Hollannista Suomeen yli 26 kiloa khat-huumetta. Omien sanojensa mukaan hän oli luullut kuljettavansa salaattia. Elias pyysi tekoaan takavuosina anteeksi nettisivuillaan.

Lue myös: Jari Sillanpää ei ole ainoa kärähtänyt – Seiska listasi musiikkitaivaan huumetörttöilijät!

Elias julkaisi X Factorin voiton myötä omia sävellyksiään sisältäneen ja Leri Leskisen tuottaman, suomenkielisen Rakkaudesta ja pelosta -albumin. Kuunnelluimmaksi kappaleeksi nousi laulukisassakin kuultu Irwin Goodmanin cover-kappale Maailma on kaunis.

Ensilevyn jälkeen uutta musiikkia ei tullut, ja Elias katosi julkisuudesta ja isoilta keikkalavoilta tyystin.

Elias Hämäläinen
Tältä 24-vuotias Elias Hämäläinen näytti X Factor -kilpailijana vuonna 2010.

Uusi taiteilijanimi

Elias taustoittaa Seiskalle, että meni kymmenen vuotta ennen kuin hän löysi itseään puhuttelevalle englanninkieliselle musiikille sopivan julkaisuväylän ja rinnalleen toimivan kokoonpanon.

Nyt muusikko on tekemässä paluuta parrasvaloihin yhdessä yhtyeensä House of Elin kanssa. Siinä musisoivat myös Rasmus Rosendahl (kitara), Tuomas ”Gary” Keskinen (kitara ja koneet) ja Jarkko Rantala (rummut). Tavoitteena on valloittaa kansainväliset areenat englanninkielisellä tanssittavalla musiikilla.

Elias käyttää jatkossa taiteilijaniemä Elias "Eli" Hyle.

- Halusin kunnioittaa äitini tyttönimeä. Isäni sukunimi on Hämäläinen ja äitini tyttönimi Hyle. Brittisukuinen nimi toimii Hämäläistä paremmin kansainvälisillä markkinoilla, Elias selittää.

Elias Hämäläinen, Elias Hyle
Tältä Elias näyttää nykyään.

Elias näyttää yhtyeen tuoreissa promokuvissa lähes tunnistamattomalta, kun kuvia vertaa X Factor -aikoihin kymmenen vuoden taakse. Tyyli on muuttunut täysin, ja kasvotkin näyttävät kapeammilta.

- No, olin sillloin 24-vuotias, ja nyt olen 36. Ehkä siinä on syy, ihminen muuttuu, Elias naurahtaa.

- En ole enää värjännyt tukkaani, se on nyt luonnollinen blondi. Enkä ole jaksanut ajaa partaa ja viiksiä pois. Ehkä elän nykyään vähän terveellisemmin kuin parikymppisenä. Silloin tuli juhlittua aika paljon, Elias sanoo.

Elias valottaa myös hiukan yksityiselämäänsä.

-  Olen parisuhteessa. Lapsia ei ole ainakaan vielä siunaantunut. Asia kerrallaan, hän sanoo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eli Hyle (@eli.hyle)

Pari vuotta koossa ollut yhtye julkaisee perjantaina 28.1. ensimmäisen singlensä, joka on nimeltään Enjoying This. Ensimmäisen kerran yhtye esiintyy 30.1. Helsingin Olympiastadionilla Helsinki Ski Weeks -ilmaiskonsertissa. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eli Hyle (@eli.hyle)

Tilaa Seiskan uutiskirje! »