fbq
Kotimaa
05.12.2022 19:00
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Timo Korhonen, Instagram
Zakiya Joval
Miss Afro Diaspora Finland -voittaja häkeltyi: "Olen niin onnellinen"
Kotimaa
05.12.2022 19:00
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Timo Korhonen, Instagram

Helsinkiläinen Zakiya Joval, 27, kruunattiin Miss Afro Diaspora Finland -voittajaksi launtaina (3.12.).

Zakiya kertoo Seiskalle olevansa edelleen häkeltynyt kisan voitosta.

- Olen niin onnellinen saamieni viestien määrästä ja siitä, kuinka monelle voittoni on ollut inspiraatio. Olen ollut häkeltynyt, ja vasta nyt saanut ajatukseni kasaan.

Hänelle tärkeä sukulainen oli saapunut seuraamaan lauantaista finaalia.

- Mummini lensi Hollannista asti kannustamaan, mikä oli tietysti tosi tärkeätä. Koko perhe ja läheiset ovat olleet ylpeitä ja onnellisia puolestani.

Missivoittaja paljastaa, että hänen miehensä vei hänet spahan rentoutumaan voiton jälkeen. Tämä on saanut Zakiyan stressitasot laskemaan.

Lue myös: ”Olin jo 25-vuotiaana huonossa kunnossa” Hurja laihdutusurakka palautti missifinalisti Zakiya Jovalin elämänhalun

Kiittää kaikkia

Voittaja haluaa vielä kiittää Miss Afro Diaspora Finland -organisaatioon kuuluvia, vapaaehtoisia, ja kaikkia tukijoita. Lisäksi hän kiittää kanssakilpailijoitaan, jotka varmistivat, ettei kruunun saaminen ollut liian helppoa.

- Erityskiitos menee tietenkin kilpailun perustajille, Kellylle ja Obille, jotka ovat antaneet kauniin ja erityisen näyttämön POC-ihmisille Suomessa.

- Tämän kruunun saaminen on vaatinut kovaa työtä sekä minulta että taustajoukoiltani. Odotan innolla ensi vuotta ja kaikkia tulevia siistejä juttuja, joita voitto tuo tullessaan. Haluan saada paljon hyvää aikaiseksi.

Kilpailun ensimmäiseksi perintöprinsessaksi valittiin Zezibelle Foncha, 24, ja toiseksi perintöprinsessaksi Britney Ekhator, 39.

Miss Helsinki Kelly Kalonjin ja Obi-West Utchaychukwun missikilpailu joutui finaalin jälkeen myrskyn silmään.

Lue myös: Kelly Kalonjin missikilpailun kulisseissa kuohuu - kolme kilpailijaa jättäytyi pois juuri ennen finaalia: "Kiittämättömiä ihmisiä"

Tilaa Seiskan uutiskirje! »