fbq
Kotimaa
25.01.2023 15:23
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram
marja ja ile
Marja Hintikka häkeltyi täysin Venla-gaalan jatkoilla: "Tuli melkein itku"
Kotimaa
25.01.2023 15:23
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram

Laulu rakkaudelle -juontaja Marja Hintikka kertoo häkeltyneensä täysin Kultainen Venla -gaalan jatkoilla saamastaan kommentista.

Marja juhli puolisonsa Ile Uusivuoren ja monen muun televisioväen kanssa Kultainen Venla -gaalassa viime viikolla.

- Laulu rakkaudelle ei voittanut Kultaista Venlaa tällä kertaa. Kotiin tullessani ihmettelin, miten kuitenkin oli ihan sellainen voittajafiilis. Kunnes tajusin, että tästähän se johtui:

- Gaalan jatkoilla eräs lastemme kanssa paljon tekemisissä oleva ihana ihminen piti täysin pyytämättä ja yllättäen ylistyspuheen siitä, miten mukavaa lastemme kanssa on viettää aikaa. Ja kuinka hän arvelee meidän tehneen asiat vanhempina harvinaisen oikein, koska jälkikasvu on niin läsnäolevaa ja ystävällistä sakkia. Häkellyin täysin, Marja kirjoittaa Instagramissa.

Kauniit sanat saivat Marianpohtimaan asiaa syvällisemmin.

- Okei, olihan hän hiukan viineissä ja ylisanoja virtasi, mutta menin ulostulosta täysin sanattomaksi. Tuli melkein itku. Siinä tajusi, kuinka hirvittävän harvoin saa kuulla mitään positiivista omasta vanhemmuudestaan. Otsikot huutavat kuinka ”vanhemmuus on hukassa” ja kaikkialla päivitellään maailmantilanteen negatiivisia vaikutuksia perheisiin ja lapsiin. Tulee olo, että äitinä ja isänä oleminen on mahdoton tehtävä, jossa epäonnistuu vaikka miten päin olisi.

Kehu antaa voimaa

Marja pohtii kirjoituksessaan vanhemmuuden vaativuutta ja ehdottaakin kaikkia kehumaan vanhemman joka päivä.

- Haluankin sanoa ääneen sen, että PIENIKIN vanhemmuuteen liittyvä kehu antaa uskomattoman paljon voimaa. Ystävällinen sana kaupassa kiukuttelevan taaperon kanssa säätäessä, urheilukentän laidalla kengännauhoja sitoessa, sukujuhlissa konfliktia selvittäessä. ”Voi että hoidit hienosti tuon tilanteen, oletpa läsnäoleva ja hieno äiti/isä!”. Meillä on taito huomata hyvä lapsistamme, mutta huomaammeko hyvän itsessämme ja toisissamme - vanhempina?

- Kehu siis äiti tai isä päivässä. Kehu myös itseäsi aina kun jaksat olla läsnä, selvittää riidan rakentavasti tai kattaa ruokapöydän. Kehu vuolaasti ja yli äyräiden. Vanhemmuudessa ei nimittäin pääse ylpistymään! … ja bonuksena: jokaikinen kehu vanhemmalle säteilee positiivisesti suoraan seuraavaan sukupolveen, Marja vinkkaa ja julistaa "kehu vanhempi päivässä" -kampanjan alkaneen.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »