fbq
Kotimaa
11.01.2022 12:58
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram
Lola Odusoga
"Photoshoppiakaan en käytä" - Lola Odusoga julkaisi paljastavan bikinikuvan, taustalla kuvakohu
Kotimaa
11.01.2022 12:58
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram

Vuoden 1996 Miss Suomi Lola Odusoga, 44, haluaa kantaa kortensa kekoon kehopositiivisuuden puolesta. Hän julkaisi tänään tiistaina (11.1.) oman vanhan bikinikuvansa. Lola kertoo, että kolme vuotta sitten julkaistu otos herätti tuolloin hurjasti huomiota.

Lue myös: Lola Odusogalla hengästyttävä työtahti: Olen pyrkinyt olemaan helppo työntekijä

– Siitä on 3 vuotta kun postasin tän kuvan, ensimmäisen bikinikuvan, jossa asento oli selkeesti ns. ei imarteleva. Fillttereitä ja photoshoppiakaan en käytä, vaikka monen mielestä syytä olis. Kuva sai sillon räjähtävän vastaanoton, niin puolesta kuin vastaan, Lola kirjoittaa.

Lola on työskennellyt kameran edessä ammatikseen vuosikymmeniä. Hän ei silti voi käsittää, kuinka suuret mittasuhteet hänen ulkonäkönsä tarkkailu on saanut.

– Vartaloiden ja muun ulkonäön arvostelu on vaarallista touhua, ja useimmat ei edes ymmärrä tekevänsä sitä. Puhutaan ääneen omista ja muiden vioista, syytellään omista ja muiden syömisistä. Ja sitten toki on se, kun huomautellaan ja arvostellaan aivan suoraan, aivan kuin se kuuluisi jokaisen perusoikeuksiin, Lola ihmettelee.

Liikuntavinkkejä inboxiin

Lola kertoo esimerkin viime sunnuntailta (9.1.) kun hän julkaisi sosiaalisessa mediassa tanssista kertovan päivityksen.

– Tää maailma on liian suoritus- ja ulkonäkökeskeinen, sen huomasi taas kun ihan omasta ilosta postasin sunnuntaina kuvan, jossa hehkutin aikanaan ohjaamaani liikuntalajia.. Inbox täyttyi vaatimuksista mun liikuntamäärien, kertojen, jopa poltettujen kalorimäärien suhteen. Toki moni kertoi myös suosikkilajeistaan.. mutta.

– Joku sanoi joskus, ettei seuraa minua koska en jaa treenivinkkejä. Ei, en jaa, en myöskään vinkkejä, miten jonkun tulisi tai ei tulisi syödä. Oon tarpeeksi tietoinen, mitä ne saa joillekin aikaan. Koitan olla postaamatta liikaa liikunnasta ja ruuasta, koska reaktio on aina ihan hullu, ihmiset hakee suoritettavaa, mitattavaa ja verrattavaa, hän kirjoittaa.

Lola toivoo, että ihmiset suhtautuisivat elämään suopeammin.

– Muistetaanhan näin vuoden alussa, kun kaikki tekee niitä uuden vuoden ”parempi elämä”-lupauksia, niin elämä voi olla parempaa myös muilla tavoilla kuin peilikuvan, suoritusten, mittanauhan ja puntarin tuijottamisen kautta.

– Chill, nauttikaa elämästänne, tehkää ja syökää just sitä mitä just te haluutte, asioita jotka tekee teidät onnelliseksi!

Positiivisuuspadot aukesivat

Lolan julkaisema kehopäivitys keräsi hurjan suosion. Kommenteissa Lolan asennetta kehuttiin upeaksi ja julkaisua ajankohtaiseksi.

Lue myös: Lola Odusogan rakkausyllätys: salasi kihlat vuoden ajan – "tein testin"

– Ihan mahtava postaus ja enemmän kuin tarpeellinen, kommentoi yksi.

– Kiitos Lola, kun oot oma itsesi ja jaat tervettä suhtautumista ulkonäköön muillekin. Uskon, että tämä maailma muuttuu. Hitaasti, mutta muuttuu kuitenkin, kirjoitti toinen sydämen kanssa.

– Nostat julkaisuissasi esiin tärkeitä ja olennaisia asioita ja esität ne some-massasta poikkeavalla tavalla, aidosti, selkeästi ja rehellisesti. Kiitos siitä. Kaikkea hyvää, rokkaat! julisti kolmas.

– Ihana Lola, upea asenne, jatkoi neljäs.

Arkistovideo: Lola Odusogan mehevät grilliherkut!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »