fbq
Kotimaa
06.07.2022 12:21
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Rex Features
kuvituskuva
Lapsi kuoli kuumaan autoon Itä-Suomessa
Kotimaa
06.07.2022 12:21
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Rex Features

Poliisi tiedotti tänään keskiviikkona (6.7.), että alle 15-vuotias lapsi on alkuviikosta menehtynyt kuumuuteen auton sisälle Itä-Suomessa.

Tiedotteessa mainitaan, että lasta oltiin yritetty elvyttää tuloksetta.

Itä-Suomessa menehtyi alkuviikosta alle 15 vuotias lapsi kuumuuteen auton sisälle.  Auttajien saapuessa paikalle, henkilöauton sisätilassa oli huomattavan kuuma ja auton sisällä ollut lapsi oli löydettäessä eloton. Ensiapu aloitettiin välittömästi, mutta siitä ei valitettavasti ollut enää apua, tiedotteessa mainitaan.

Poliisista kerrotaan ettei asiassa epäillä rikosta. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Simo Hämäläisen mukaan asiaa tutkitaan kuolemansyyn selvittämisenä.

Poliisi ei kerro tapauksesta enempää, sillä kuolemansyyn tutkintaan kuuluvat asiat ovat lain mukaan salassapidettäviä, toteaa Hämäläinen tiedotteessa.

Viranomaiset haluavat muistuttaa kansalaisia siitä, että olisi erittäin tärkeää muistaa jättää ikkuna tai ovi auki, jos lapsi tai liikuntarajoitteinen jätetään yksin autoon.

Poliisi tahtoo varoittaa kesäaikaan kuumenevista henkilöautojen sisätiloista ja pyytää huomioimaan, että lapset ja liikuntarajoitteiset eivät välttämättä osaa tai kykene tulemaan omin avuin ulos pysäköidystä autosta, jos lämpötila kohoaa vaaralliseksi. Lämpötila voi auton sisällä kohota nopeastikin hengenvaaralliseksi, jopa yli nelinkertaiseksi ulkolämpötilaan verrattuna, tiedotteessa alleviivataan.

Siksi ulospääsy kannattaa varmistaa esimerkiksi jättämällä ikkuna auki, Hämäläinen muistuttaa tiedotteessa.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »