fbq
Kotimaa
19.06.2022 15:00
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Matti Matikainen, Adobe Stock ja Nelonen/Henri Korpi
Jari Sorsa
Laihdutusvalmentaja Jari Sorsan vinkit grilliin: Lohi toimii aina – katso resepti
Kotimaa
19.06.2022 15:00
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Matti Matikainen, Adobe Stock ja Nelonen/Henri Korpi

Lisensoituna personal trainerina työskentelevä lahtelainen Jari Sorsa, 45, on liikuttanut niin normaaleja pulliaisia kuin kilpaurheilijoita ja julkkiksia. Jari myös kouluttaa nykyään myös personal trainereita.

Uusi kasvo tv:ssä

Televisiossa Jari on uusi kasvo. Suurin pudottaja Suomi on tuonut hänelle näkyvyyttä, ja valmentaja toivoo voivansa laajentaa työkenttäänsä jatkossakin televisiossa.

– Olen todella otettu ja onnellinen, että minua pyydettiin ohjelmaan. Työni siinä on samaa, jota olen tehnyt 17 vuotta yrittäjänä. Valmennan ja autan ihmisiä elämäntapamuutoksissa. Kohtasin ohjelmassa mielettömän rohkeita ihmisiä, ja oli ihana auttaa heitä pääsemään eroon ylipainosta, Jari sanoo.

Katsojat ovat lähetelleet Jarille kauniita viestejä ja kertoneet, kuinka hänen oppinsa ovat antaneet voimaa ja inspiraatiota elämäntapamuutokseen.

Suurin pudottaja Suomessa Jari piiskasi kisaajia treenaamaan ja syömään terveellisesti.
Suurin pudottaja Suomessa Jari piiskasi kisaajia treenaamaan ja syömään terveellisesti.

Lue myös: Suurin pudottaja: Jari Sorsa korvaa Aki Mannisen - juontajakin vaihtuu

Terveys edellä

Jari elää hektistä ja treenientäyteistä arkea urheilullisen vaimonsa kanssa.

Heille tulee tänä kesänä täyteen 19 vuotta naimisissa. Parin kotona syödään ravintopitoista ja monipuolista ruokaa. Kesällä sesongin mukaiset raaka-aineet ovat kovassa käytössä. Jari on opiskellut takavuosina kokiksi, joten ruuanlaitto on lähellä sydäntä.

– Tykkään kalasta tosi paljon. Grillattu tai paistettu lohi toimii aina. Värikkäine lisukkeineen siitä saa koko perheelle maittavan aterian, Jari vinkkaa.

Jari tutustui vege- ja vegaanituotteisiin Hälsans Kök -illassa Hotelli St. Georgessa.
Jari tutustui vege- ja vegaanituotteisiin Hälsans Kök -illassa Hotelli St. Georgessa.

Kala-annos Jarin tapaan

• Valmista ensin kastike. Sulata katkaravut, ja lisää ne turkkilaiseen jugurttiin. Mausta tillillä, sitruunalla ja pippurilla. Laita jääkaappiin hetkeksi vetäytymään.

• Grillaa tai paista lohi. Lisää suolaa, kalan kanssa toimivat myös tilli ja sitruunapippuri.

• Pese hellästi uudet perunat, ja keitä ne suolavedessä.

• Koosta raikas vihersalaatti. Revi salaatinlehdet, pilko tomaattia ja kurkkua, tuoretta ananasta sekä viinirypäleitä. Kaada joukkoon joko valmis salaattisiemensekoitus tai paahdettuja cashew-pähkinöitä. Kruunaa salaatti Felixin mangochilisalaattikastikkeella.

• Kokoa annos lautaselle ja nauti!

Jarin perinteisiin kesäherkkuihin kuuluu täyttävä lohiateria uusien perunoiden, katkarapukastikkeen ja vihersalaatin kera.
Jarin perinteisiin kesäherkkuihin kuuluu täyttävä lohiateria uusien perunoiden, katkarapukastikkeen ja vihersalaatin kera.