fbq
Kotimaa
13.03.2022 19:32
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Seiskan toimitus, Instagram
Miki Liukkonen
Kirjailija Miki Liukkonen podcastissa: ”Soittelin kuolleelle äidilleni toistuvasti”
Kotimaa
13.03.2022 19:32
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Seiskan toimitus, Instagram

Seiska uutisoi tällä viikolla, että kohuakin aikaiseksi saanut kirjailija Miki Liukkonen, 32, avautui Roope Salmisen juontamassa Kolme käännekohtaa -podcastissa avoimesti suhteestaan suosikkilaulaja Rita Behmiin.

Suhdepaljastukset eivät ole kuitenkaan kaikki, mistä mies puhuu hyvin avoimesti. Hän pudottaakin haastelussa pommin tarinalla, jossa Miki kertoo soitelleensa edesmenneelle äidilleen tämän kuoleman jälkeen aina, kun oli päihteiden vaikutuksen alaisena. Nykyään kirjailija ei enää juo.

Lue myös: Kirjailija Miki Liukkonen paljastaa podcastissa: näin kohusuhde Behmin kanssa syttyi - ”Viisi minuuttia ja olimme rakastuneet”

- Minulla oli äidin puhelinnumero kännykässä ties kuinka pitkään. Silloin kun kävin vielä baareissa, niin kännissä yritin soittaa aina siihen numeroon, ja aina olin ihan varma, että hän vastaisi. Vaikeinta minulle oli se, kun jouduin hyväksymään, että hän on poissa ja minun piti poistaa hänen numeronsa kännykästä.

 

"Äidin kuolema oli helpotus"

Mikin ollessa 18-vuotias hänen äitinsä menehtyi rintasyöpään, jota tämä oli sairastanut lähes seitsemän vuotta.

- Äitini syöpä aina välillä parani, mutta sitten se aina uusiutui ärhäkkäämpänä. Näin jatkui siis koko varhaisen puberteettiaikani, eikä kotona ollut kiva olla. Äiti oli jatkuvasti sairas eikä jaksanut tehdä asioita. Hän vain nukkui, itki tai oksensi. Isä kävi töissä.

- Herkässä iässä kun kasvaa tuollaisessa ympäristössä, niin kuka tahansa siinä ahdistuisi, Miki puhelee selvästi arasta aiheesta Roopelle.

Kun Mikin äiti lopulta kuoli syövän uuvuttamana, nuori kirjailijanalku oli lukiossa.

- Oli normaali koulupäivä, kun isä soitti. Tiesin heti, mitä oli tapahtunut.

- Niin kauhealta kuin tämä kuulostaakin, niin ensimmäinen tuntemus oli helpotus, kun se vuosien piina ja jännitys oli poissa, Miki muistelee.

Lue myös: Behmin salasuhde paljastui! Renttukirjailija Miki Liukkonen on laulajakaunottaren rakas - ensimmäinen yhteiskuva julki

Omisti voiton äidilleen

Palkittu kirjailija voitti vuonna 2009 J.H Erkon kirjoituskilpailun. Voitto tuli suhteellisen pian Mikin äidin kuoltua.

- Voitin J.H Erkon kirjoituskilpailun, ja luonnollisesti omistin silloin voiton äidille.

- Eniten minua harmitti voitossa se, ettei äiti ollut todistamassa sitä. Siitä alkoi mun tykitys kunnolla kirjailijana, mies paljastaa.

Lue myös: Kohukirjailija Miki Liukkonen räväyttää muuttuneena nahkahousuissa! Popparirakas Behm heti hehkuttamassa - "Senkin hauskin kauneuden jumalatar"

Tilaa Seiskan uutiskirje! »