fbq
Kotimaa
14.04.2022 05:00
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: All Over Press
esa nieminen
Kirja: Esa Nieminen salasi sairastumisensa - myös pojalla todettiin syöpä
Kotimaa
14.04.2022 05:00
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: All Over Press

Tänään torstaina julkaistiin säveltäjä-sovittaja Esa Niemisen, 69, elämäkertakirja. Tommi Saarelan kirjoittamassa uutuuskirjassa On elämä laulu - Esa Niemisen tarina (Otava), Esa raottaa yksityiselämänsä verhoa.

Katso videolta Seiskan viihdeuutiset:

Esa ryhtyi seurustelemaan ensimmäisen vaimonsa Annukan kanssa abikeväänä 1971. Sitemmin naimisiin menneelle parille syntyi kaksi lasta, Antti vuonna 1978 ja Pauliina vuonna 1981.

Kun Antti oli 2,5-vuotias perheen kesäretki sai karun päätöksen. Poika rupesi oksentamaan, ja hänet piti kiidättää Helsingin Lastenklinikalle tutkimuksiin. Poika joutui heti leikkaukseen, ja diagnoosina oli paksusuolen syöpä.

- Niin harvinainen laji, että vuosittain Suomessa ei tavattu välttämättä yhtään tapausta. Tuntui kuin aika olisi pysähtynyt, Esa sanoo kirjassa vakavana.

Ensimmäisen diagnoosin pohjalta tehty ennuste oli erittäin huono. Lääkärit kehottivat vanhempia valmistautumaan siihen, että he menettävät lapsensa. Sitten paljastui, että diagnoosi oli onneksi väärin laadittu. Antti aloitti rankat hoidot

Pojalta lähti tukkaa ja silmäripsiä myöten kaikki karvat, hän sai sädehoitoa ja sytostaattia ja oli aivan kalpea. Me valvottiin monta kuukautta Antin vieressä vuoron perään. Annukka oli siellä päivät, itse menin klinikalle työpäivän jälkeen suoraan studiosta ja istuin illat siihen asti, kun Antti nukahti. Siinä meni muutama vuosi ennen kuin voitiin olla melko varmoja, että tästä selvitään, Esa muistelee.

Vasta 10 vuotta diagnoosin saamisen jälkeen lääkäri uskalsi luvata Antin parantuneen.

Lue myös: Yölinnun tuottaja Esa Nieminen järkyttyi Matti Silmun kuolemasta: ”Rahariita aiheutti stressiä ja henkisiä vaikeuksia”

Luomi oli syöpää

Esa paljastaa kirjassa sairastuneensa myös itse syöpään. Häneltä löytyi takavuosina luomen poiston yhteydessä melanooma, ihosyöpä.

Voin myöntää, että silloin pelotti. Operaation jälkeen piti viiden vuoden ajan käydä säännöllisesti kuvattavana, jotta voitiin varmistua, ettei se ole uusiutunut, Esa kertoo.

Esa ei taustoita kirjassa tarkkaa ajankohtaa, jolloin hän sai syöpädiagnoosin. Nykyään syöpähuolet ovat kuitenkin taakse jäänyttä aikaa.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »