fbq
Kotimaa
23.09.2022 22:00
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Eetu Ampuja & Timo Korhonen
Kimmo Sasi.
Kimmo Sasi vaihtoi kunnolla vapaalle Dannyn juhlissa – vinkkaa hyvän rentoutumiskikan poliitikoille: "Kunnolla bilettämään ja riittävästi paukkuja"
Kotimaa
23.09.2022 22:00
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Eetu Ampuja & Timo Korhonen

Musiikkineuvos Ilkka ”Danny” Lipsanen otti harkitun varaslähdön merkkipäivänsä viettoon. Lauantaina 24. syyskuuta 80 vuotta täyttävä Iso D juhlisti jo torstai-iltana uudelle vuosikymmenelle siirtymistä.

Kuten Seiska on raportoinut, juhlallisuudet olivat valtaisat. Danny oli kutsunut Helsingin Kaivohuoneelle yli 500, omien arvioidensa mukaan jopa lähemmäs 600 juhlavierasta. Heidän joukossaan nähtiin viihdejulkkisten lisäksi myös tunnettuja poliitikkoja.

– Erittäin hyvät fiilikset. Danny on ollut suosikkilaulajiani koko elämäni ajan. Olen häntä kymmenen vuotta nuorempi ja muistan hänet ihan nuoruudesta asti, Kokoomuksen Kimmo Sasi, 70, selvensi Seiskalle.

Danny piti urakalla hauskaa 80-vuotissynttäreillään. Hän sai lahjaksi Seiskan synttärilööpin.
Danny piti urakalla hauskaa 80-vuotissynttäreillään. Hän sai lahjaksi Seiskan klassisen synttärilööpin.

Kauhistelee velkaantumista

Peräti 32 vuotta kansanedustajana viihtynyt ja ministerinsalkkuja kantanut Kimmo on yhä monessa mukana. Tamperelainen kurtisti kulmiaan kysyttäessä kuulumisia.

– Kauhistelen tätä Suomen velkaantumista. Tämä päättyy vielä huonosti, ja siinä tulee käymään huonosti aika nopeastikin, Kimmo varoitteli.

Lue myös: Salakuvat Dannyn synttäreiltä: Frederik, 77, äkkäsi heti Helmin, 22, kun Iso D lepuutti jalkojaan

– Muutoin kaikki on ihan okei. Teen väitöskirjaa valtionsääntöoikeudesta ja istun eri säätiöiden hallituksissa. Olen myös Suomen edustajana rajaesteneuvostossa, joka pyrkii poistamaan rajanestoja.

Lue myös: Tältä näyttää Dannyn pikkuveli Pekka "Augie" Lipsanen - kantaa aina asetta kotikulmillaan Texasissa

Kimmo Sasi on fanittanut Dannya vuosikymmenten ajan. – Armin kanssa lauletut kappaleet olivat ihania. Ne olivat kaikkein ihanampia ja lämpimimpiä.
Kimmo Sasi, 70, on fanittanut Dannya vuosikymmenten ajan. – Armin kanssa lauletut kappaleet olivat ihania. Ne olivat kaikkein ihanampia ja lämpimimpiä.

Biletystä ja paukkuja

Jonkun korvaan Kimmon puuhat voisivat kuulostaa tylsältä – mitä ne eivät toki ole. Kimmo kuitenkin myöntää auliisti, että puuduttava työ vaatii toisinaan rankempia huveja.

Lue myös: Dannylla järjettömän kokoiset 80-vuotisjuhlat Helsingissä - Seiska yllätti synttärisankarin lahjalla: ”Tämä on helvetin hauska!”

– Täytyy sanoa, että välillä tekee hyvää irrotella. Jos painat kovasti töitä, niin on kiva olla välillä vähän vapaalla. Pikkuisen irrottautuu arjesta. Se on poliitikolle ja ahkeralle ihmiselle suositeltavaa.

Miten se onnistuu parhaiten?

– No, lähtee hyvien kavereiden kanssa kunnolla bilettämään. Aika kivaa on sekin, kun ottaa riittävästi paukkuja jonkun kaverin kotona ja parantaa samalla maailmaa.

Niin ikään kokoomuksen mies Ben Zyskowicz nosti maljan Dannylle.
Niin ikään kokoomuksen mies Ben Zyskowicz, 68, nosti maljan Dannylle mutta jätti viinilasin pois kuvasta.

Zyskowicz: ”Samat sanat”

Kokoomuksen Ben Zyskowicz, 68, kuulosteli sivukorvalla Kimmon kommentteja.

– Täsmälleen samaa mieltä. Samat sanat kuin Kimmolla, Ben huikkasi viinilasi kädessään.

Lue myös: Helmi Loukasmäki saapui Dannyn synttäreille sädehtivänä - myös Erika Vikman pujahti paikalle! Katso kuvat

Herra Zyskowicz, minkälainen ilta on meneillään?

– No aivan loistava! Olen seurannut Dannyn uraa 60-luvun puolivälistä saakka. Ihailen sitä, kuinka kaveri jaksaa painaa ympäri Suomea. Arvostan todella hänen uraansa. Nostan hattua Dannylle, Ben myhäili.
 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »