fbq
Kotimaa
17.06.2022 08:00
Teksti | Kuvat: Seiskan Toimitus
Etua OyKaupallinen yhteistyö Etua Oy
Kannattaako luottokorttivelka korvata kulutusluotolla? Lue asiantuntijan neuvot
Kotimaa
17.06.2022 08:00
Teksti | Kuvat: Seiskan Toimitus

Onko sinullakin lompakossa yksi tai useampi luottokortti, joita käytät säännöllisesti ostoksiin? Tiesitkö, että aina luottokortti ei kuitenkaan ole edullisin tapa maksaa isompia ostoksia?

Luottokortin käyttö on vaivaton tapa saada joustoa isompien hankintojen maksamiseen tai turvaa esimerkiksi verkossa tehtäviin ostoksiin.  Luottokortteja tarjoavat monet eri yritykset: pankit, kauppaketjut ja esimerkiksi lentoyhtiöt. Luottokorttien korot ja muut kustannukset vaihtelevat suuresti, eikä tuttu logo kortissa tarkoista sitä, että kortti olisi erityisen edullinen. Monien yleisesti käytettyjen luottokorttien korot ovat yli 15 prosenttia ja tämän päälle tulee vielä muita kuluja.

Tarkista luottokorttisi ehdot ja vertaile korkoja

Luottokorttiostokset voi maksaa kerralla pois, mutta varsinkin kesällä ostoksia kertyy usein normaalia enemmän ja eikä koko saldoa makseta heti nollaan. Siksi nyt kannattaakin tarkistaa luottokortista perittävän koron suuruus ja verrata sitä edulliseen kulutusluottoon. Luottokortin kustannukset saa selville viimeisimmästä laskusta. Siinä näkyy luotosta perittävä korko, minimilyhennys ja jäljellä olevan lainasaldon määrä. Jos luottokortin korko on selvästi yli 5 prosenttia, kannattaa tehdä maksuton lainavertailu. Näin saat nopeasti selville, millä hinnalla vastaavan kulutusluoton saa markkinoilta.

Aloita lainavertailu

Kulutusluottoa alle 10 prosentin korolla

Kesällä rahaa kuluu tavallista enemmän. Lomamatka, kodin kunnostaminen tai remontointi tai jokin isompi hankinta kesän alennusmyynneistä on monen suomalaisen kesäsuunnitelmissa. Ostoksia tehdessä kannattaa muistaa, että monien luottokorttien korko on yli 10 prosenttia ja joistakin peritään jopa 20 prosentin korkoa. Isomman ostoksen maksaminen edullisella alle 10 prosentin korolla olevalla kulutusluotolla on järkevä ratkaisu ja vertailemalla lainatarjouksia on usein mahdollista löytää luottokorttia edullisempi laina. Kotimainen Kattokorko.fi-vertailupalvelu tarjoaa kulutusluottoja ja yhdistelylainoja, joiden korko vaihtelee 4 %-10 %.  Edullisen koron ja joustavien maksuehtojen vuoksi lainan kuukausierän voi sovittaa omaan talouteen sopivaksi ja eikä lainan lyhennykset vie liian suura osaa tuloista.

Aloita lainavertailu

Jos sinulla on luottokorttivelkaa tai osamaksusopimuksia, voit kilpailuttaa ne uudestaan muutamassa minuutissa. Palvelun käyttö on aina ilmaista eikä velvoita mihinkään.

**KILPAILUTA LAINASI ILMAISEKSI TÄSTÄ!**