fbq
Kotimaa
24.01.2022 15:53
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: All Over Press
Wiljami Myllylä
"Kaipaan nousuhumalaa päivittäin" - Mika Myllylän pojan Wiljami Myllylän, 20, raju syöksykierre - alkoholismi pilasi kiekkouran
Kotimaa
24.01.2022 15:53
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: All Over Press

Edesmenneen hiihtäjälegenda Mika Myllylän poika Wiljami Myllylä, 20, vieraili Aleksi Valavuoren isännöimässä Valavuori LIVE -ohjelmassa kertomassa alkoholismistaan. Hän on kamppaillut alkoholismin kanssa koko aikuisikänsä.

Wiljami huomasi alkoholiongelman ensimmäiset merkit kesällä 2019, kun hän täytti 18 vuotta.

Lue myös: Mika Myllylän kiekkoilijapoika Wiljami tunnustaa olevansa alkoholisti: "Tuli pohja vastaan" – hakeutuu hoitoon

- Alkoi tulla parin päivän putkia, välillä kolmenkin. Silloin oli vielä hauskaa. Syksyllä mietin, onkohan tässä jotain ongelmaa, mutta ei sitä itse tajunnut. Kun ensimmäiset treenit alkoivat jäädä väliin juomisen takia, aloin ymmärtää, ettei tämä näin mene, Wiljami kertoo.

Hänet ohjattiin hoitoon, mutta se ei auttanut.

- Kun lähdin pois, lähdin heti ryyppäämään. En ollut itse valmis siihen, että olisin auttanut itseäni.

Lue myös: "Nousuhumala johtaa turmioon" - Janne Ahonen tilittää alkoholismiaan - käy viikoittain AA-kerhossa

Raittius voitti

Wiljami kertoo olleensa ilman alkoholia nyt muutaman kuukauden ajan. Hän kertoi asiasta sosiaalisessa mediassa marraskuussa.

- Olen saanut paljon tsemppaavia viestejä. En ole edes pystynyt avaamaan kaikkia viestejä. Jääkiekkopiireissäkin kaikki ovat tsempanneet. On hienoa, kun saa tukea. Varmasti on naureskelijoitakin, mutta niitä on aina. 

Lue myös: IS: Alkoholismistaan avautuneen Wiljami Myllylän pelit eivät jatku Rauman Lukossa: "Toivomme sydämemme pohjasta, että hän saa asiansa kuntoon"

Nyt Wiljami on halunnut aloittaa itsensä hoitamisen. 

- Käyn Avominne-klinikalla. Aluksi kävin juttelemassa joka arkipäivä. Nyt käyn kerran tai kaksi viikossa. 

- Minulla on jopa päivittäin olo, että kaipaan nousuhumalaa. Sitten pysähdyn hetkeksi ja päätän, etten juo. Onhan minulla hyviäkin muistoja alkoholista, mutta omalla kohdallani homma meni niin syvälle. Tämähän on myös läheisten sairaus. He kärsivät usein enemmän kuin alkoholisti itse.

Ura jäähyllä

Alkoholi vaikutti Wiljamin kiekkouraan radikaalisti. Lupaava alku kääntyi alkoholin takia rajuun alamäkeen.

- Onhan jääkiekko tässä kärsinyt, kun on ryypännyt viikon kesken kauden. Yritä siinä sitten treenata. Sain HIFK:stä lähtöpassit alkoholin takia. Olin syksyn Rauman Lukon U20-joukkueessa SM-sarjassa. Olimme sopineet säännöt, ja tietysti viikonloppuni venyivät. En saapunut treeneihin, joten ei ollut vaihtoehtoja. He tekivät ihan oikean ratkaisun, hän kertoo potkuistaan.

Lue myös: Mika Myllylän Olivia-tytär matkusti veljensä luokse - Wiljami Myllylä näyttäytyi ensimmäisen kerran ulostulonsa jälkeen

Wiljami haluaa yrittää rakentaa uransa uudelleen. Alkoholin ja sen aiheuttamien ongelmien myötä innostus jääkiekkoa kohtaan on kokenut pienen kolauksen.

- Haluan pelata jääkiekkoa, vaikka en olekaan päässyt oikein mihinkään pariin vuoteen. Olen päättänyt yrittää vielä. Teen kaikkeni. Jos se ei riitä, niin sitten se ei riitä. Olen unelmoinut tästä lapsesta asti, joten aion katsoa tämän kortin vielä. Ehkä suurin kiinnostukseni jääkiekkoa kohtaan on lähtenyt, mutta se voi tulla takaisin. 

Katso Wiljamin haastattelu kokonaisuudessaan alta:

Tilaa Seiskan uutiskirje! »